Hoe u Windows 11 pc automatisch kunt uitschakelen zonder apps van derden

Inhoudsopgave:

Hoe u Windows 11 pc automatisch kunt uitschakelen zonder apps van derden
Hoe u Windows 11 pc automatisch kunt uitschakelen zonder apps van derden
Anonim

Een van de opties die ik het meest mis in Windows 11 in vergelijking met macOS is de mogelijkheid om automatisch afsluiten van de computer in te schakelen als een optie binnen de systeemopties. Iets dat we in Windows 11 kunnen doen en hoewel we enkele stappen moeten nemen voordat we het kunnen bereiken, stelt het ons in staat niet afhankelijk te zijn van applicaties van derden.

In Windows 11 is het mogelijk om deze mogelijkheid in te schakelen door de dag, de uitschakeltijd, de frequentie te kiezen… Een proces dat we nu stap voor stap gaan uitwerken en dat hoewel het misschien wat ingewikkeld is, we nu stap voor stap details gaan geven, zodat je het kunt krijgen.

Sluit Windows 11 automatisch af

Het eerste wat u moet doen, is toegang krijgen tot het startmenu van Windows 11 en het woord Ontwikkelaar typen. Van alle opties moeten we degene kiezen die wordt geleverd met de naam "Taakplanner".

uit 1
uit 1

Met deze tool kun je automatiseringen maken in Windows. Om dit te doen, moeten we op de optie "Creëer basistaak" klikken en er wordt een venster geopend waarin het proces begint.

uit 2
uit 2

We staan voor verschillende stappen. De eerste is om de taak een naam te geven, in mijn geval "Auto Power Off".

uit 3
uit 3

Dan zullen we moeten beslissen wanneer we de taak willen herhalen, in dit geval de automatische uitschakeling. Het kan elke dag zijn (dagelijks), een keer per week, een keer per maand … We zullen ook de tijd moeten instellen waarop we willen dat de computer automatisch uitschakelt en zelfs de datum, en om de hoeveel dagen je wilt te herhalen actie.

uit 4
uit 4
uit 5
uit 5

Nu is het tijd om Windows te vertellen welke actie moet worden ondernomen. Daarvoor selecteren we de optie "Start programma" en klikken op "Volgende".

uit 6
uit 6

Op dat moment klikken we op de "Browse" knop om Windows Verkenner te openen en het adres te zoeken C:\Windows\System32de toepassing shutdown.exe. We dubbelklikken om het te selecteren.

uit 7
uit 7
uit 8
uit 8

We keren terug naar het vorige scherm en controleren of de balk C:\Windows\System32\shutdown.exe toont. Als alles in orde is, klikt u op Volgende om de stap te bevestigen.

uit 9
uit 9
uit 10
uit 10

Er wordt hier een samenvatting getoond om te controleren of alles is geconfigureerd en het enige dat overblijft is om op de "Finish" knop te drukken om de geplande afsluiting te bevestigen.

Populair onderwerp