Als je Windows 11 gebruikt, kun je nu Patch Tuesday voor januari downloaden: dit zijn de verbeteringen die het met zich meebrengt

Inhoudsopgave:

Als je Windows 11 gebruikt, kun je nu Patch Tuesday voor januari downloaden: dit zijn de verbeteringen die het met zich meebrengt
Als je Windows 11 gebruikt, kun je nu Patch Tuesday voor januari downloaden: dit zijn de verbeteringen die het met zich meebrengt
Anonim

Als we het een tijdje geleden hadden over Patch Tuesday voor verschillende versies van Windows 10, is het nu tijd om uit te zoeken wat er nieuw is met de eerste patch van 2022 voor Windows 11. Het is de januari-patch, een update die komt geassocieerd met patch KB5009566 met build 22000.434

De eerste Patch Tuesday van 2022 richt zich, zoals gebruikelijk, op het oplossen van bugs en het verbeteren van de beveiliging. Een patch die niet verhindert dat sommige bugs aanwezig zijn die we nu zullen zien en die op de gebruikelijke manier kan worden gedownload van Windows Update in "Instellingen"

Verbeteringen en reparaties

  • Verhelpt een bekend probleem met Japanse invoermethode-editors (IME). Wanneer u een Japanse IME gebruikt om tekst in te voeren, kan de tekst in de verkeerde volgorde verschijnen of kan de tekstcursor onverwacht bewegen in toepassingen die de Multibyte Character Set (MBCS) gebruiken. Dit probleem is van invloed op de Japanse IME van Microsoft en Japanse IME's van derden.
  • Beveiligingsupdates voor het Windows-besturingssysteem.
  • Deze update verbetert de kwaliteit van de onderhoudsstack, het onderdeel dat Windows Updates installeert. Servicing Stack Updates (SSU's) zorgen ervoor dat u over een sterke en betrouwbare onderhoudsstack beschikt, zodat uw apparaten updates van Microsoft kunnen ontvangen en installeren.

Ook sommige problemen zijn nog steeds aanwezig, zoals die met betrekking tot beeldbewerkingsprogramma's die we in hun tijd al zagen en die een correcte weergave van kleuren op het scherm kunnen verhinderen.

Na het installeren van Windows 11 kunnen sommige beeldbewerkingsprogramma's kleuren niet correct reproduceren op bepaalde beeldschermen die High Dynamic Range (HDR) ondersteunen. Dit wordt vaak gezien met witte kleuren, die kunnen worden weergegeven in fel geel of andere kleuren.

Dit probleem doet zich voor wanneer bepaalde Win32-kleurweergave-API's onder bepaalde omstandigheden onverwachte informatie of fouten retourneren. Niet alle kleurprofielbeheerprogramma's worden beïnvloed en de kleurprofielopties die beschikbaar zijn op de pagina Instellingen van Windows 11, inclusief het Microsoft Color Control Panel, zullen naar verwachting goed werken.

Als je eerdere updates hebt geïnstalleerd, worden alleen de nieuwe fixes in dit pakket gedownload en op je apparaat geïnstalleerd. Deze installatie wordt automatisch gedownload van Windows Update en kan ook handmatig worden verkregen via de Microsoft Update-catalogus.

Populair onderwerp