Windows 11 in XP-modus: een gebruiker slaagt erin om 5 en 1/4 diskettes op dezelfde manier te lezen als jaren geleden

Inhoudsopgave:

Windows 11 in XP-modus: een gebruiker slaagt erin om 5 en 1/4 diskettes op dezelfde manier te lezen als jaren geleden
Windows 11 in XP-modus: een gebruiker slaagt erin om 5 en 1/4 diskettes op dezelfde manier te lezen als jaren geleden
Anonim

Het klinkt misschien niet zo veel voor je, maar een paar jaar geleden was de enige manier om inhoud van de ene computer naar de andere te krijgen, het gooien van diskettes. Of ze nu 5 en 1/4 (5, 25) of 3 en 1/2 (3, 5) waren, de afwezigheid van internet in het algemeen en andere media maakte het de meest gebruikte optie. En hoewel ze jaren geleden zijn weggegooid, heeft een gebruiker ze voor de goede zaak teruggevonden en ze gebruikt in Windows 11

Ja, het nieuwste besturingssysteem van Microsoft kan 5 1/4 diskettes lezen door een drive op de computer aan te sluiten. En om het te bewijzen heeft hij een video geüpload naar YouTube waar hij het hele proces uitlegt waarin hij gebruik maakt van Windows 11 en een 5 en 1/4 diskettestation

Windows 11 met XP-hart

Jrcraft heeft op zijn YouTube-kanaal laten zien hoe het mogelijk is om een 5,25"-schijf op een Windows 11-computer aan te sluiten. Al bijna 30 jaar een afgedankt fysiek medium en dat zonder Windows 11 echter wel kan ondersteuning.

In de test kunnen Windows 11 en native een 5 en 1/4 diskettestation herkennen en lezen. Nogal een verrassing voor de gebruiker vanwege de hoge eisen waarmee Windows 11 op de markt kwam. Onthoud alleen hoe het alleen werkt op computers met TPM 2.0 of de theoretische incompatibiliteit met processors van vóór 2017.

Om de diskettedrive te laten werken, gebruikte de gebruiker een pc uit het jaar 2005 met een Athlon 64 X2+ processor en een moederbord met de IDE-connectoren die voor de diskettestation Op papier zou deze computer Windows 11 niet kunnen draaien. Maar de vereisten van Microsoft kunnen worden overgeslagen.

De 5.25" leeseenheid was aangesloten via een 34-pins IDE-strip en vereiste geen extra hardware of software voor detectie. Een Windows 11 die in staat is om diskettes te lezen zoals Windows XP jaren geleden deed.

Dit schijfformaat maakte plaats voor de populaire 3 en 1/2 floppydisks, die meer functies boden in een compacter formaat. Basisdiskettes als het gaat om het distribueren van allerlei soorten software (ik herinner me nog dat ik games laad met 50 diskettes) die de norm waren tot de opkomst van de cd en de daaropvolgende komst van pendrives en externe harde schijven.

Populair onderwerp