Deze tool herstelt slepen en neerzetten naar de taakbalk in Windows 11 en is gratis en open source

Inhoudsopgave:

Deze tool herstelt slepen en neerzetten naar de taakbalk in Windows 11 en is gratis en open source
Deze tool herstelt slepen en neerzetten naar de taakbalk in Windows 11 en is gratis en open source
Anonim

Windows 11 heeft een reeks interessante verbeteringen voor de gebruiker betekend, maar onder alle veranderingen is er een die niet bijzonder positief was. De taakbalk verloor de mogelijkheid om te slepen en neer te zetten, een optie die kan worden hersteld met deze gratis app.

Een open source downloadbare app van Github die de gebruiker de mogelijkheid geeft om bestanden te slepen naar apps die niet open zijn in de taakbalk, die deze automatisch openen en dus opslaan kostbare seconden.

Gratis en open source

apps
apps

Een van de verloren functies in Windows 11 is de optie waarmee je bestanden kunt slepen en neerzetten naar programma's waarvan de pictogrammen op de taakbalk stonden. Een functie aanwezig sinds Windows 7, veel gebruikt, maar verwijderd met de komst van Windows 11.

Als je hieraan gewend bent, kun je met de "Drag & Drop to the Taskbar" tool, beschikbaar op Github, veel van de functionaliteit terugbrengen. Dit is een applicatie die de verloren capaciteit van Windows installeert en herstelt.

Hoewel het niet draagbaar is, is een lichtgewicht hulpmiddel dat geen DLL-bestanden toevoegt en geen systeemregistersleutels verandert, behalve dat het zichzelf automatisch opstart wanneer het handmatig wordt geconfigureerd.

Het formulier werkt zo dat wanneer je iets naar de taakbalk sleept, het een paar milliseconden wacht om te zien of de actie geldig is en simuleert de toetsenbordcombinatie Win + TEen toetsencombinatie die wordt gebruikt om te schakelen tussen programmavensters op de taakbalk, in dit geval gebruikt om bestanden te openen.

Voor nu en zoals geciteerd op GHacks, staat de tool het niet toe om snelkoppelingen naar de taakbalk te maken en volgens de ontwikkelaars "wordt er niet aan deze functie gewerkt".

Populair onderwerp