Windows start niet op of blauw scherm des doods: Dell-gebruikers klagen na de laatste BIOS-update

Inhoudsopgave:

Windows start niet op of blauw scherm des doods: Dell-gebruikers klagen na de laatste BIOS-update
Windows start niet op of blauw scherm des doods: Dell-gebruikers klagen na de laatste BIOS-update
Anonim

We hebben verschillende keren gesproken over bugs en problemen met Windows in verschillende versies als gevolg van fouten in de ontwikkeling door Microsoft. Maar er zijn momenten waarop fabrikanten hun deel doen en dat is wat er gebeurt met Dell en sommige van zijn apparatuur als gevolg van een recente update.

Dit is een BIOS-update voor verschillende modellen uit de merkcatalogus. Een update die allerlei fouten veroorzaakt, van blauwe schermen van de dood tot het voorkomen dat de computer de corresponderende versie van Windows opstart die ze hebben geïnstalleerd.

Voorlopig geen definitieve oplossing

Dell
Dell

Hoe ze aan Bleeping Computer vertellen dat de update betreft zowel laptop- als desktopmodellen En het duurde niet lang voordat er klachten verschenen over de problemen veroorzaakt door de update, hetzij in Reddit-threads, in merkforums in verschillende threads. Als voorbeeld de mening van deze gebruiker in de Dell forums.

De problemen worden met name veroorzaakt door de nieuwste versie van het BIOS, die overeenkomt met versie 1.14.3 voor Dell Latitude 5320/5520, versie 2.8.0 voorDell Inspiron 5680 en BIOS-versie 1.0.18 voor Alienware Aurora R8.

De meeste klachten geven aan dat de computers na het updaten van het BIOS Windows niet meer hebben kunnen opstarten. Anderen beweren dat ze BSOD tegenkomen, het gevreesde blauwe scherm van de dood of zelfs als de computer opstart, gaat het scherm niet aan.

Voor nu is het niet duidelijk wat de omvang van het probleem is en of het meer teams treft. Ook er is momenteel geen software fix Totdat Dell een update uitbrengt om de bugs die deze fouten veroorzaken aan te pakken, hoeft u alleen maar de BIOS te downgraden naar een versie van eerdere firmware.

In dit opzicht hebben sommige getroffen mensen gedeelde methoden die kunnen worden gebruikt om terug te gaan naar een eerdere versie van BIOS met behulp van SupportAssist OS Recovery om dit probleem op te lossen. Er is ook een handleiding van Dell op deze link die laat zien hoe u het BIOS kunt herstellen en dit probleem kunt oplossen.

Populair onderwerp