Microsoft heeft plannen met Windows Terminal: het wordt standaard geopend in Windows 11 als een opdrachtregel

Inhoudsopgave:

Microsoft heeft plannen met Windows Terminal: het wordt standaard geopend in Windows 11 als een opdrachtregel
Microsoft heeft plannen met Windows Terminal: het wordt standaard geopend in Windows 11 als een opdrachtregel
Anonim

We hebben het bij andere gelegenheden gehad over Windows Terminal. Microsoft brengt verschillende verbeteringen aan zijn tool uit en nu is het doel om van Terminal de standaard opdrachtregel-app in Windows 11 te maken, boven Command Prompt en PowerShell.

Dit is een stap die niet verrassend is gezien de laatste stappen van het bedrijf in dit opzicht en is aangekondigd in een van de blogs van Microsoft. De wijziging moet worden opgegeven met de verschillende updates die in de loop van 2022 uit Windows 11 moeten komen.

Windows Terminal om ze allemaal te regeren

Terminal
Terminal

Windows Terminal wordt de standaardopdrachtregelervaring in Windows 11. Tot nu toe werden shells zoals Command Prompt en PowerShell altijd geopend binnen de Windows-consolehost.

Voor de nabije toekomst Microsoft wil dat Terminal standaard start wanneer u een opdrachtregelprogramma opent. Tot voor kort konden ze de consolehost niet gemakkelijk vervangen. Nu opent het bedrijf zijn hand om andere terminals als standaard in te stellen, inclusief de Windows Terminal.

In Windows 11 kunt u Windows Terminal als standaard instellen vanaf verschillende plaatsen, hetzij vanaf de pagina met ontwikkelaarsinstellingen van de Windows-instellingen, binnen de instellingen van Windows Terminal aan het begin pagina of in het eigenschappenblad van de Windows-consolehost.

Deze beweging rond Windows Terminal laat zien dat de opdrachtregel nog steeds een fundamentele ondersteuning is voor veel systeembeheerders, technici en vooral ontwikkelaars.

Conhost-standaard
Conhost-standaard

De evolutie van Windows Terminal is de afgelopen jaren meedogenloos geweest. Je kunt het bekijken op de Windows Command Line-blog bij Microsoft of de projectpagina op GitHub. Eerst kwam de aankondiging in mei 2019 van een preview-versie die op beperkte basis beschikbaar was, en die in juni 2019 zijn eerste publieke versie aanbood.

Terminal is een van de krachtigste en tegelijkertijd minst bekende Windows-applicaties Een tool die niet erg bekend is bij conventionele gebruikers, maar toch erg handig is voor velen systeembeheerders, technici en vooral ontwikkelaars.

Populair onderwerp