Microsoft brengt build 22518 uit voor Windows 11 op het ontwikkelkanaal: Spotlight-achtergronden, spraak-pc-besturing en meer

Inhoudsopgave:

Microsoft brengt build 22518 uit voor Windows 11 op het ontwikkelkanaal: Spotlight-achtergronden, spraak-pc-besturing en meer
Microsoft brengt build 22518 uit voor Windows 11 op het ontwikkelkanaal: Spotlight-achtergronden, spraak-pc-besturing en meer
Anonim

Microsoft heeft een nieuwe build van Windows 11 uitgebracht voor gebruikers die deel uitmaken van het Insider-programma. Dit is Build 22518, een update die een flink aantal verbeteringen en fixes biedt, evenals nieuwe functies.

Een build die niet zal worden aangeboden aan computers met een ARM64-processor vanwege een probleem waardoor het niet goed werkt. Spotlight-fondsen komen binnen, WSL-installatie vanuit de Microsoft Store is eenvoudiger, ze voegen in de loop van de tijd een bijgewerkte knop voor Widgets toe, verbeteren spraaktoegang en nog veel meer.

Spotlight-achtergronden

Spotlight1
Spotlight1

Met Spotlight-achtergronden kun je elke dag nieuwe bureaubladafbeeldingen van over de hele wereld en leuke feiten over elke afbeelding hebben. Zo kun je de Spotlight-collectie uitproberen:

 • Klik met de rechtermuisknop op uw bureaublad en kies "Personaliseren".
 • Kies op de pagina Personalisatie-instellingen "Achtergrond".
 • Selecteer in het vervolgkeuzemenu "Je achtergrond aanpassen" "Spotlight-collectie".
 • Als je de Spotlight-collectie inschakelt, zie je een afbeelding van Whitehaven Beach in Australië op je bureaublad, evenals het Spotlight-pictogram.

Later op de dag zullen ze Whitehaven Beach veranderen met een verzameling van maximaal vijfachtergrondafbeeldingen van over de hele wereld. Dit kan tot 24 uur duren. Als u de muisaanwijzer over het Spotlight-pictogram beweegt, krijgt u meer informatie over elke afbeelding. Als u met de rechtermuisknop op het Spotlight-pictogram op het bureaublad klikt, wordt een contextmenu geopend waarin u naar een andere achtergrondafbeelding kunt overschakelen en ons kunt vertellen of u een van de afbeeldingen leuk vindt of niet. Als u dubbelklikt op het Spotlight-pictogram, wordt de bestemmingspagina geopend waar u meer te weten kunt komen over alle afbeeldingen uit de Spotlight-collectie die u de hele dag hebt bekeken.

Houd er rekening mee dat de Spotlight-verzamelingservaring nog niet is gelokaliseerd en alleen Engelse tekst zal weergeven Volledige lokalisatie komt in een toekomstige update. De Spotlight-collectie is beschikbaar voor Windows Insiders in de volgende landen: Australië, Canada, China, Finland, Frankrijk, Duitsland, India, Italië, Japan, Korea, Noorwegen, Spanje, Zweden, VK, VS. In de loop van de tijd zullen er meer landen worden toegevoegd.

Widgetknop verandert locatie

widgets1
widgets1

Testen om het Widgets-invoerpunt aan de linkerkant van de taakbalk weer te geven met live weersinhoud. Je kunt het Widgets-bord ook openen door simpelweg over het beginpunt te bewegen.

Voor gebruikers die ervoor kiezen hun taakbalk uit te lijnen, bevindt het startpunt van de widgets zich rechts van het taakweergavepictogram. Ze beginnen deze wijziging door te voeren, dus het is nog niet beschikbaar voor alle Insiders, omdat ze van plan zijn feedback te volgen en de reactie te zien voordat ze deze naar iedereen sturen.

Spraaktoegang presenteren

Stem1
Stem1

Voice Access is een nieuwe ervaring waarmee iedereen, inclusief mensen met een mobiliteitshandicap, hun pc kan bedienen en tekst kan typen met hun stemSpraaktoegang ondersteunt bijvoorbeeld scenario's zoals het openen van en schakelen tussen apps, surfen op internet en het lezen en maken van e-mail. Voice Access maakt gebruik van moderne spraakherkenning op het apparaat om spraak nauwkeurig te herkennen en wordt ondersteund zonder internetverbinding. Spraaktoegang ondersteunt alleen de Amerikaans-Engelse taal, dus de Windows-weergavetaal moet worden ingesteld op Amerikaans Engels; Anders werkt spraaktoegang mogelijk niet zoals verwacht.

U kunt spraaktoegang inschakelen in Instellingen> Toegankelijkheid> Spraak Wanneer u spraaktoegang voor de eerste keer inschakelt, wordt u gevraagd om een spraakmodel voor spraakherkenning in het apparaat te downloaden. Na het downloaden kun je de microfoon kiezen die je wilt gebruiken met spraaktoegang en je stem gaan gebruiken om je pc te bedienen.

Je kunt ervoor kiezen om automatisch spraaktoegang te starten de volgende keer dat je inlogt op je pc in de instellingen. Je kunt ook spraakopdrachten of sneltoetsen gebruiken (Alt + Shift + C en "Image" + Shift + B) om te bepalen of spraaktoegang meeluistert of niet.

Je kunt navigeren en communiceren met Windows, inclusief het openen en schakelen tussen apps met je stem. U kunt ook uw standaardinvoer, zoals toetsenbord en muis, via spraak emuleren. Hier is een gids met alle spraakbedieningen.

Het is makkelijker om WSL te installeren vanuit de Microsoft Store

Installeer Windows Subsystem from Linux (WSL) uit de Microsoft Store WSL is nu beschikbaar in de Microsoft Store. Door WSL vanuit de winkel te installeren, wordt het in de toekomst gemakkelijker om de nieuwste WSL-updates te krijgen. Je kunt meer te weten komen over de Store-preview in deze blogpost of door deze video te bekijken.

Begin met deze preview, maak het nieuwe gebruikers gemakkelijk om aan de slag te gaan met WSL in de Microsoft Store door de

wsl-opdracht te wijzigen.exe –install

om WSL standaard vanuit de Microsoft Store te installeren. Daarnaast hebben ze een aantal extra argumenten toegevoegd aan

wsl.exe –install

om het gemakkelijker te maken om uw installatie te configureren, zoals

wsl –install –no-launch, die een nieuwe WSL-distributie zal installeren zonder deze onmiddellijk te starten. Om een volledige lijst met beschikbare commando's te zien, voer je

wsl –help

uit. Als je meteen aan de slag wilt met de Store-versie en je hebt WSL al geïnstalleerd, voer dan gewoon

wsl uit –update

om onmiddellijk bij te werken naar de Store-versie.

Veranderingen en verbeteringen

Acryl1
Acryl1

Vanaf de huidige build implementeren ze een onderliggende platformwijziging om de algehele prestaties en betrouwbaarheid van de invoerschakelaar voor Insiders te verbeteren met behulp van meerdere talen en toetsenbordindelingen.

Bovendien updaten ze de input-schakelaar zodat deze nu een acrylachtergrond heeft.

Het contextmenu in Verkenner bijgewerkt om deze opties op het hoogste niveau te maken op basis van feedback:"Installeren" wanneer u met de rechtermuisknop op lettertypebestanden en.inf-bestanden klikt."Certificaat installeren" wanneer u met de rechtermuisknop op.cer-bestanden klikt."Map network drive" en "Disconnect network drive" wanneer u met de rechtermuisknop op Deze pc klikt."Verbinding verbreken" wanneer u met de rechtermuisknop op netwerkstations klikt.

Andere oplossingen

Bouwen
Bouwen
 • Een crash van explorer.exe opgelost gerelateerd aan het vastzetten van websites op de taakbalk.
 • Han heeft geprobeerd een probleem aan te pakken waarbij een onzichtbaar raamkozijn voor de vervolgkeuzelijst recente zoekopdrachten op het scherm kon blijven hangen en informatie in dat gebied zou consumeren.
 • Als je de muisaanwijzer over items in de vervolgkeuzelijst met recente zoekopdrachten beweegt, heeft afgekapte tekst in het zijmenu (bijvoorbeeld wanneer je toegankelijkheidsinstellingen gebruikt om tekst groter te maken) nu een tooltip zodat je de volledige tekst kunt zien.
 • Verbeterde tekstzichtbaarheid in de recente -zoekkeuzelijst als een contrastmodus is ingeschakeld.
 • De vervolgkeuzelijst voor recente zoekopdrachten heeft nu een toegankelijke naam wanneer een schermlezer de focus erop zet, in plaats van alleen de knop te zeggen.
 • Er is een probleem opgelost waardoor het zoekpictogram in het pictogram voor recente zoekopdrachten een afvalkarakter werd voor mensen die de Chinese weergavetaal gebruiken.
 • Een zware zoekcrash verholpen.
 • Verkleint de kans op het missen van toetsaanslagen als u uw zoekopdracht start door op de Windows-toets te drukken en te beginnen met typen.
 • Als u Zoeken gebruikt om opdrachten uit te voeren, worden de opties ?Als administrator uitvoeren? en ?Bestandslocatie openen? ze zouden weer zichtbaar moeten zijn zodat u ze kunt selecteren aan de zijkant van het zoekvenster. Ook zou CTRL + Shift + Enter nu weer moeten werken voor opdrachten.
 • Er is een probleem verholpen waardoor geen netwerkschijven kon toevoegen als bron in Media Player.
 • Een probleem opgelost dat ertoe kon leiden dat er een onverwacht leeg pictogram werd weergegeven na het comprimeren van een bestand, in plaats van uw standaardtoepassing voor het verwerken van dat bestandstype.
 • Klikken met de rechtermuisknop op een map en het snel sluiten en opnieuw openen van het Verkenner-venster zou niet langer moeten leiden tot het crashen van explorer.exe wanneer de optie "uitvoeren als een afzonderlijk proces" is ingeschakeld.
 • Verwijderde enkele onverwachte tekens in dialoog bij het verplaatsen van gebruikersaccountmappen naar een andere locatie.
 • Als u met de rechtermuisknop op bestanden zoals.htm klikt in Verkenner, zou het pictogram naast Microsoft Edge Canary, Beta of Dev nu correct moeten worden weergegeven (indien geïnstalleerd) in Openen met, in plaats van een generiek pictogram.
 • Een probleem opgelost waardoor invoerpictogrammen van toepassingen (zoals Windows Terminal) in het contextmenu konden verdwijnenof soms onzichtbaar waren.
 • Verbeterde de consistentie van de achtergrondkleur van de opdrachtbalk en vervolgkeuzemenu's wanneer een contrastmodus is ingeschakeld.
 • Een aantal kleinere verbeteringen aangebracht om te helpen bij de navigatieprestaties van de map van de Verkenner.
 • Als u op WIN + Punt drukt en naar de emoji- of gifs-sectie gaat met een zoekterm, wanneer u terugkeert naar de hoofdpagina, zullen we nu de zoekopdracht verwijderen, zodat dat kan opnieuw beginnen.
 • Het IME-kandidaatvenster zou nu betrouwbaarder moeten verschijnen wanneer u direct na het starten van uw pc in de zoekfunctie typt.
 • Er is een probleem opgelost waarbij u-mode / v-mode / name-mode geen kandidaten weergaf bij het typen met de vereenvoudigde Chinese IME.
 • Er is een probleem opgelost waarbij de Japanse IME onverwacht kandidaten weergaf in de liggende modus in plaats van de staande modus.
 • Er is een probleem opgelost waarbij de IME-werkbalk willekeurig op het vergrendelingsscherm kon weergeven.
 • Er is een probleem opgelost waarbij de toetsenbordfocus niet altijd op de juiste plaats was na het indrukken van WIN + Punt, afhankelijk van waar de focus was gebleven de laatste keer dat het venster werd gebruikt.
 • Bij het aanpassen van je familie-emoji in het emoji-paneel, zou de gebruikersinterface niet langer onverwachts moeten worden gesloten wanneer op de lege ruimte wordt geklikt.
 • Klikken op de aangepaste familie-emoji in de meest recent gebruikte lijst in het emoji-paneel zou niet langer onverwacht de aangepaste gebruikersinterface moeten oproepen.
 • Als je probeert te beginnen met spraakgestuurd typen (WIN + H) zonder eerst de focus op een tekstvak te zetten, zou de pop-up die suggereert om de focus te verplaatsen nu weer moeten werken.
Bouw 2
Bouw 2
 • Probleem opgelost waarbij snapshot groepsminiaturen niet in re altime werden bijgewerkt in Taakweergave nadat een groepsvenster naar een ander bureaublad was verplaatst.
 • Er is een probleem opgelost waardoor Instellingen vastliepen bij het openen van opties voor toegevoegde talen voor sommige Insiders.
 • Sommige problemen opgelost op de pagina Tekstinvoer in Personalisatie, waaronder:
 • De huidige voorbeeldafbeelding van de installatie zou nu moeten worden weergegeven.
 • Enkele trefwoorden toegevoegd om deze pagina te vinden.
 • Verbeterde paginalezing voor gebruikers van schermlezers.
 • De zoekopdracht naar de woordwidgets zou nu met die schakelaar moeten terugkeren naar de overeenkomstige instellingenpagina.
 • Verzacht een probleem waarvan werd aangenomen dat Insiders met bepaalde apparaten bugcontroles ondervonden met de SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION-fout op recente vluchten.
 • Er is een probleem opgelost waarbij gebruikers die upgraden van Builds 22000.xxx, of eerder, naar nieuwere Dev Channel-builds met behulp van de nieuwste Dev Channel ISO, het volgende waarschuwingsbericht ontvingen: De build u probeert te installeren is Flight Signed. Schakel vluchtondertekening in om door te gaan met de installatie.
 • Overtollige opvulling links van het opstartlogo verwijderd, waardoor het uit het midden lijkt in vergelijking met het voortgangswiel.
 • Er is een probleem opgelost waarbij UAC onverwacht "Onbekend programma" weergaf bij een poging om bepaalde programma's te activeren, ook al hadden ze eigennamen.
 • Er is een probleem opgelost waardoor Verteller soms onverwachts zei "Geen item in beeld" soms bij het tikken in win32-tekstvakken.
 • Een crash opgelost die OOBE-aanmeldingsproblemen veroorzaakte (als je je pc moest resetten) en problemen met het resetten van je pincode vanaf het vergrendelingsscherm in de laatste 2 vluchten.
 • Er is een probleem opgelost waardoor acryl op bepaalde plaatsen in de preview-vlucht onverwachts niet werkte.
 • Er is een probleem verholpen waardoor sommige mensen onverwachts "Er is iets misgegaan" te zien kregen wanneer ze probeerden op de knop "stop met opnemen" te klikken bij het opnemen van een bericht op de voicerecorder.
 • OPMERKING: Sommige fixes die hier worden vermeld op Insider Preview-builds van de actieve ontwikkelingstak kunnen hun weg vinden naar onderhoudsupdates voor de releaseversie van Windows 11 die algemeen beschikbaar kwam op 5 oktober XX.

Bekende problemen

 • Investigating Insider meldt dat DWM crasht (waardoor het scherm herhaaldelijk flikkert) bij het proberen om bepaalde apps te gebruiken.
 • In sommige gevallen is het mogelijk dat u geen tekst kunt invoeren wanneer u Zoeken vanaf Start of de taakbalk gebruikt. Als u het probleem ondervindt, drukt u op WIN + R op uw toetsenbord om het dialoogvenster Uitvoeren te openen en sluit u het vervolgens.
 • Soms flikkert de taakbalk wanneer u van invoermethode wisselt.
 • Het netwerkpictogram verdwijnt soms op de taakbalk wanneer het daar hoort te zijn. Als je dit tegenkomt, probeer dan Taakbeheer te gebruiken om explorer.exe opnieuw te starten.
 • Als je meerdere monitoren hebt aangesloten op je pc en je klikt met de rechtermuisknop op de datum en tijd op de taakbalk van je primaire monitor, zal explorer.exe crashen
 • Nadat u op het zoekpictogram op de taakbalk heeft geklikt, het zoekpaneel mogelijk niet geopend. Als dit gebeurt, start u het proces "Windows Verkenner" opnieuw en opent u het zoekvenster opnieuw.
 • Bij het bekijken van de lijst met beschikbare Wi-Fi-netwerken, geven de signaalsterkte-indicatoren niet de juiste signaalsterkte weer.
 • Als u de uitlijning van de taakbalk wijzigt, kan de Widgets-knop van de taakbalk verdwijnen.
 • Het widgetbord heeft mogelijk niet de juiste resolutie wanneer u met de muis over het ingangspunt op een secundaire monitor zweeft.
 • Het widgetbord kan tijdelijk leeg zijn.
 • Links openen mogelijk niet correct bij het openen van het widgetpaneel met de cursor.
 • Als je meerdere monitoren hebt, kan de inhoud van widgets op de taakbalk niet meer synchroon lopen tussen monitoren.
 • Spraaktoegang wordt nog niet volledig ondersteund door schermlezers zoals Verteller, en u kunt hiaten of onverwacht gedrag ervaren wanneer u ze samen uitvoert.
 • Sommige opdrachten voor het maken van tekst werken mogelijk niet zoals verwacht.
 • U kunt de opdracht "druk op Windows L" niet gebruiken om uw pc via uw stem te vergrendelen.
 • De herkenning van sommige leestekens en symbolen zoals het @-teken is niet nauwkeurig.

Als je deel uitmaakt van het Dev Channel binnen het Insider-programma met Windows 11, kun je de update downloaden via de gebruikelijke route, namelijk "Instellingen > Update & Beveiliging > Windows Update".

Populair onderwerp