Nieuwe Windows 11 SE en Laptop SE: Microsoft kondigt software en hardware aan die exclusief is ontworpen voor scholen en onderwijscentra

Inhoudsopgave:

Nieuwe Windows 11 SE en Laptop SE: Microsoft kondigt software en hardware aan die exclusief is ontworpen voor scholen en onderwijscentra
Nieuwe Windows 11 SE en Laptop SE: Microsoft kondigt software en hardware aan die exclusief is ontworpen voor scholen en onderwijscentra
Anonim

Microsoft heeft de release van Windows 11 SE aangekondigd. Op een vergelijkbare manier als wat we al zagen in Windows 10 met de dreiging die Windows 10S vertegenwoordigde, met deze versie van het besturingssysteem Microsoft wil een product hebben dat speciaal is gericht op de educatieve markt door met een reeks onderscheidende kenmerken.

In tegenstelling tot Windows 11 of zelfs Windows 11 Education in de normale en pro-versies, komt Windows 11 SE met een aantal belangrijke punten om te benadrukken, bijvoorbeeld het zal niet aan het publiek worden verkocht, maar eerder dat het zal het op bedrijfsniveau doen voor scholen, het zal alleen de installatie van apps door beheerders toestaan en het is ontworpen voor goedkope apparaten.

Surface Laptop SE

laptop se
laptop se

Het eerste dat we moeten weten, is dat Windows 11 SE via een reeks apparaten zal aankomen en we zullen het zien op machines van Acer, ASUS, Dell, Dynabook, Fujitsu, HP, JK-IP, Lenovo en Positivo, met zowel Intel- als AMD-processors. Het komt ook aan op de nieuwe Surface Laptop SE.

De Surface Laptop SE is een team dat groeit rond een 11,6-inch TFT LCD-scherm dat een HD-resolutie kan bieden die zich verta alt naar 1.366 x 768 pixels. Het is een bescheiden uitrusting met een Intel Celeron N4020 processor (2 cores en 2 threads) of Celeron N4120 (4 cores en 4 threads) samen met 4 of 8 GB RAM en 64 of 128 GB interne opslag eMMC 5.1. Deze laptop heeft een webcam van 1 megapixel, een USB Type-C-poort, een USB Type-A-poort, een koptelefoonaansluiting en een batterij die tot 16 uur autonomie biedt.

MICROSOFT SURFACE LAPTOP SE (2021)

Processor Intel Celeron N4020 of N4120
RAM-geheugen 4 of 8 GB
Opslag 64 of 128 GB eMMC-opslag
Scherm 11,6-inch LCD, 1366 x 768 pixels resolutie (16:9 aspect ratio)
Webcam 1MP, 720p video
Verbindingen 1 USB-A, 1 USB-C, opladen via klassieke DC-poort (niet-magnetisch), 3,5 mm koptelefoonaansluiting
Autonomie 16 uur bij "normaal gebruik"

Dit is een bescheiden apparaat en samen met de interne hardware is dat iets dat wordt waargenomen bij het controleren hoe het een plastic behuizing gebruikt, een typische oplaadconnector klassieke cilindrische poort en zijn zeer beperkte connectiviteit.

Bovendien verzekeren ze dat, aangezien het een computer is voor de onderwijssector en toegankelijk is, deze gestraft wordt om reparaties te vergemakkelijken. Het is duidelijk dat het doel is om op te staan tegen de binominale Chromebooks en ChromeOS.

De Surface Laptop SE wordt geleverd aan scholen in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Japan vanaf begin 2022 en hopelijk daarna op meer markten.

Windows 11 SE voor het onderwijs

ik weet
ik weet

Windows 11 SE is een besturingssysteem dat exclusief bedoeld is voor het onderwijs Het zal niet in winkels worden verkocht, alleen aan bedrijven en scholen en kan draaien op computers met vrij eenvoudige specificaties In feite is het een besturingssysteem dat is ontworpen om te werken op computers met 4 GB RAM en 64 GB opslagruimte.

Windows 11 SE wordt geleverd met verschillende Microsoft-apps vooraf geïnstalleerd inclusief Office, Teams en OneNote en staat ook de installatie van apps van derden zoals Zoom of Chrome toe, maar ja, alleen door beheerders.

Voor tools zoals OneDrive worden bestanden lokaal opgeslagen, op elk apparaat, zodat leerlingen ze kunnen openen wanneer ze offline zijn. Wanneer ze zijn verbonden met het netwerk, synchroniseren ze automatisch met de cloud.

Als het op updates aankomt, computers updaten stil. Windows 11 SE kan buiten schooluren automatisch worden geüpdatet om de onderbreking van de lessen tot een minimum te beperken.

Populair onderwerp