Microsoft Teams heeft nu end-to-end-codering voor oproepen, hoewel het momenteel geen groepsoproepen ondersteunt

Inhoudsopgave:

Microsoft Teams heeft nu end-to-end-codering voor oproepen, hoewel het momenteel geen groepsoproepen ondersteunt
Microsoft Teams heeft nu end-to-end-codering voor oproepen, hoewel het momenteel geen groepsoproepen ondersteunt
Anonim

Microsoft Teams blijft verbeteringen toevoegen en nu hebben gebruikers van de app voor zowel Windows als macOS een coole verbetering die hun communicatie veiliger maakt. En is dat Teams nu end-to-end encryptie biedt bij oproepen.

Microsoft zet zijn beleid met Teams voort om voortdurend updates en verbeteringen toe te passen. We hebben gezien hoe het platform zijn sprong voorbereidde om in de huiselijke sfeer te concurreren of het gebruik te verbeteren, afhankelijk van het netwerk waarmee we zijn verbonden, ver van zakelijke omgevingen en nu arriveert de eindpuntcodering (end-to-end encryptie of E2EE) te beëindigen om de veiligheid bij oproepen in de applicatie te verhogen.

Gegevens zijn nu veilig in Teams

encryptie
encryptie

Dit is een basishulpprogramma als het gaat om het garanderen van geheimhouding in communicatie dat we al hebben gezien in toepassingen die zo populair zijn als WhatsApp of Facebook Messenger. Nu komt het aan op Teams om privacy in communicatie te waarborgen, zowel persoonlijk als zakelijk.

End-to-End Encryption is nu beschikbaar in de versie van Teams in de ontwikkelkanalen End-to-End Encryption wordt nu ondersteund in ongeplande één-op-één Teams oproepen, hoewel niet beschikbaar voor groepsgesprekken en vergaderingen. Tot nu toe werden chatgegevens versleuteld, zowel in rust als onderweg, maar niet bij vergaderingen.

Om van deze verbetering te kunnen profiteren, moeten beide partijen bij het gesprek eind-codering inschakelen op hun respectievelijke apparaten. Op deze manier kan vertrouwelijke informatie veilig worden uitgewisseld.

Houd er rekening mee dat als end-to-end-codering is ingeschakeld, andere functies zoals opnemen, live ondertiteling en transcriptie, doorverbinden, oproep in de wacht, oproep samenvoegen niet langer beschikbaar zijn of de mogelijkheid om meer toe te voegen deelnemers aan de oproep.

Als een gesprek end-to-end is gecodeerd, kunnen gebruikers het herkennen aan een schild met een slotpictogram in het Teams-venster. Daarnaast wordt een 20-cijferige beveiligingscode weergegeven zodat beide partijen kunnen verifiëren dat ze dezelfde code kunnen zien.

Voor nu versleutelde gesprekken in Teams worden alleen ondersteund door in individuele communicatie Afhankelijk van de resultaten zal Microsoft de implementatie ervan bestuderen in groepsgesprekken, die momenteel een systeem gebruiken genaamd "Microsoft encryptie".

Populair onderwerp