De interfacekleur in Windows 11 wijzigen door te schakelen tussen de donkere modus en de lichte modus

Inhoudsopgave:

De interfacekleur in Windows 11 wijzigen door te schakelen tussen de donkere modus en de lichte modus
De interfacekleur in Windows 11 wijzigen door te schakelen tussen de donkere modus en de lichte modus
Anonim

De komst van Windows 11 heeft onder andere verbeteringen gebracht een echte donkere modus Nu biedt het besturingssysteem een verandering in alle aspecten als we besluiten te kiezen voor een interface in lichte tinten of donkere tinten. Een proces dat we kunnen uitvoeren vanuit de aanpassingsopties.

We hebben op verschillende manieren toegang, met het verschil dat we op één manier een stap besparen. Het eindresultaat en het doel is hetzelfde: laat de hele interface van kleur veranderen of, als we dat liever hebben, laat Windows 11 één toon gebruiken en applicaties een andere.

Zwart-wit

De eerste methode is om toegang te krijgen tot de sectie "Instellingen" en in de linkerkolom zoek en selecteer de sectie "Personalisatie"in de linkerkolom.

donkere modus 2
donkere modus 2

We zullen verschillende secties zien en we moeten op "Kleuren" klikken om toegang te krijgen tot de opties en klikken op het tweede vak met de titel "Kies de standaardmodus Windows".

Persoon 2
Persoon 2

Er wordt een selector geopend waarmee u kunt kiezen tussen "Light Mode" of "Dark Mode" voor de volledige interface van de systeem.

Persoon 3
Persoon 3

Dezelfde stappen kunnen sneller worden uitgevoerd door met de rechtermuisknop op het bureaublad te klikken en "Personalisatie" te kiezen in het contextmenu. Vanaf dit punt vallen de stappen samen met de stappen die we eerder hebben gezien.

Persoon 1
Persoon 1

Dit schakelt Windows 11 "Dark Mode" of "Light Mode" globaal in, maar we kunnen ook de "Custom" optie kiezen, zodat we de toon van de Windows-interface en degene die door de applicaties wordt gebruikt, zodat de een de lichte en de donkere kan gebruiken.

Persoon 4
Persoon 4

In "Personalisatie" kunt u de accentkleur instellen om de kleur van de lijnen te wijzigen wanneer een toepassing is geselecteerd, of de kleur van de meldingsindicatoren.

Donkere modus 8 Kopiëren
Donkere modus 8 Kopiëren

Binnen "Personalisatie" is er ook een sectie, net boven "Kleuren" met de naam "Thema's"Er verschijnt een vak met de titel "Huidig thema" en als we erop klikken, zullen we zien hoe we enerzijds kunnen kiezen tussen een donkere modus of een lichte modus afhankelijk van de gekozen thema.

Persoon 7
Persoon 7
mensen 8
mensen 8

Samen met de thema's die al geladen zijn, kunnen we vele andere downloaden van de Microsoft Store als we op "Bladeren door thema's" klikken Deze thema's hebben elk een bijbehorende kleur maar nogmaals, we kunnen ze combineren als we willen met een van de lichte of donkere modi.

persoon 9
persoon 9
mensen 10
mensen 10
Mensen 11
Mensen 11

"Transparantie" is een andere optie die we in Windows 11 hebben om het een ander tintje te geven. We hebben al gezien hoe de animaties en transparanten van Windows 11 kunnen worden gedeactiveerd om RAM en bronnen te besparen, maar als de apparatuur het toelaat, bieden ze een plus van elegantie. Om ze te activeren of te deactiveren, kunnen we het gedeelte "Achtergrond" binnen "Personalisatie" invoeren.

mensen 5
mensen 5

Met al deze stappen kunnen we onze Windows 11-pc er anders uit laten zien en zonder de noodzaak om applicaties van derden te gebruiken.

Populair onderwerp