Microsoft leert de manier om Windows 11 te installeren, zelfs als onze pc niet de compatibele CPU of TPM-chip heeft

Inhoudsopgave:

Microsoft leert de manier om Windows 11 te installeren, zelfs als onze pc niet de compatibele CPU of TPM-chip heeft
Microsoft leert de manier om Windows 11 te installeren, zelfs als onze pc niet de compatibele CPU of TPM-chip heeft
Anonim

Sinds Windows 11 werd aangekondigd, heerst er controverse rond het jonge besturingssysteem van Microsoft. Veel computers konden het niet installeren omdat ze geen TPM 2.0-chip hebben. Sindsdien klachten en onderweg, de lancering van Windows 11 voor iedereen. In die tijd hebben we gezien hoe Windows 11 geïnstalleerd kon worden op niet-compatibele computers, maar we hadden geen hulp van Microsoft zelf.

En het is dat Microsoft op de ondersteuningspagina zelf een manier heeft onthuld om het installatieproces te hacken, zodat als een computer geen TMP-chip heeft 2.0 maar als met TPM 1.2 , installeer dan Windows 11.

Windows 11 met TPM 1.2-chip

Chip
Chip

We hebben alternatieven gezien zoals MediaCreationTool.bat waarmee je de vereiste controles kunt overslaan. Een alternatief voor gewijzigde ISO-images om Windows 11 op niet-ondersteunde computers te kunnen gebruiken. Maar nu hebben we de hulp van Microsoft zelf.

Dit is een door Microsoft onthulde truc waarmee je Windows 11 kunt installeren op computers die wel TPM-ondersteuning hebben, maar in versie 1.2 en niet in 2.0, wat oorspronkelijk nodig. Een proces dat, ja, we moeten gebruiken "op eigen risico".

Om te controleren of we een TPM-chip hebben, moeten we op de Win + R-toetscombinatie drukken en hieronder 'tpm.msc' typen. We zullen dan de TPM-versie zien die we hebben en of de chip geactiveerd is of niet. Zodra we deze informatie duidelijk hebben, is dit het.als we TPM hebben geactiveerd, maar slechts 1.2, kunnen we de truc beginnen.

tpm
tpm

U moet toegang krijgen tot de "Register-editor" door op de Win + R-toetscombinatie te drukken en "regedit" in het zoekvak te typen. We moeten zoeken naar het pad HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup.

Daarbinnen en door op de rechterknop van het trackpad of de muis te drukken, zullen we een nieuwe REG_DWORD (32 bits) waarde maken met de naam AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU de waarde instellen op '1'

regedit
regedit

Wat deze methode doet is voorkomen dat het systeem de update naar Windows 11 blokkeert wanneer we de "Installatiewizard" gebruiken als we niet de juiste versie van TPM of CPU's hebben. Een proces dat echter zijn risico's heeft en van Microsoft herinneren ze zich dat het verduidelijkt dat ons team "ernstige problemen kan ondervinden als het register onjuist wordt bewerkt" en dat, eenmaal bijgewerkt naar Windows 11, "uw apparaat mogelijk niet correct werkt". Ze wassen natuurlijk hun handen.

Populair onderwerp