Microsoft wijzigt zijn reparatiebeleid: verbindt zich ertoe onderdelen en documentatie te verstrekken om het recht op reparatie te vergemakkelijken

Inhoudsopgave:

Microsoft wijzigt zijn reparatiebeleid: verbindt zich ertoe onderdelen en documentatie te verstrekken om het recht op reparatie te vergemakkelijken
Microsoft wijzigt zijn reparatiebeleid: verbindt zich ertoe onderdelen en documentatie te verstrekken om het recht op reparatie te vergemakkelijken
Anonim

Omdat elektronische apparaten compacter worden en met meer gesloten ontwerpen, lopen gebruikers vaak tegen de problemen aan die merken stellen als het gaat om het oplossen van een fout Een ontevredenheid die officiële organisaties heeft gemotiveerd om te wedden op het recht op reparatie en dat bedrijven het beetje bij beetje accepteren, iets wat nu gebeurt met Microsoft.

Het in Redmond gevestigde bedrijf zet zich in voor het recht op reparatie, houdt zich aan, het heeft geen andere keuze, de regelgeving die in sommige gebieden wordt opgelegd om de consument te beschermen. Op deze manier is het een van de eerste bedrijven die zich inzet om het voor klanten gemakkelijker te maken om hun apparaten te laten repareren door derden.

Maak reparaties gemakkelijker voor derden

Repareerbaarheidsindex
Repareerbaarheidsindex

De oorsprong van deze functie is niets anders dan de overeenkomst die is bereikt tussen Microsoft en de non-profitorganisatie voor belangenbehartiging van investeerders As You Sow. Deze laatste diende een resolutie in bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission met het verzoek rekening te houden met de voordelen die ze bieden voor zowel consumenten als het milieu met apparaten die gemakkelijker kunnen worden gerepareerd.

In die zin was het tot nu toe moeilijk dat een derde partij een apparaat kan repareren vanwege het ontbreken van specifieke gereedschappen, onderdelen en reparatiehandleidingen. Op basis van de bereikte overeenkomst stemt Microsoft ermee in om zowel onderdelen, hulpmiddelen als informatie te verstrekken die nodig zijn om door te gaan met de reparatie.

Het gaat om het verminderen van elektronisch afval en het verminderen van de impact die het heeft op het milieu door het niet nodig te maken, zoals tot nu toe het geval was, reparaties uit te voeren door winkels en technische diensten geautoriseerd.

Microsoft is dus de eerste Amerikaanse fabrikant die besluit zijn reparatiebeleid te wijzigen onder druk van investeerders. Onderweg v alt te verwachten dat andere grote bedrijven en het beste voorbeeld wellicht Apple met zijn zeer gesloten reparatiebeleid, voor deze oplossing kiezen.

Het v alt nog te bezien hoe deze verandering van standpunt wordt weerspiegeld in Microsoft en in de rest van de bedrijven die besluiten het over te nemen. Het gaat erom voorkeur te geven aan reparaties, maar dat ze van kwaliteit blijven, waardoor de veiligheid van reparateurs, gebruikers en apparaten wordt gegarandeerd. Een evenwicht dat niet altijd gemakkelijk te bereiken zal zijn.

We hebben al landen als Frankrijk gezien, een pionier in Europa, toen het ervoor koos om reparaties te vergemakkelijken door een herstelbaarheidsindex te creëren, zodat Fabrikanten vanaf januari 2021 moeten informeren de consument over de mogelijkheid om een product te repareren, iets vergelijkbaars met wat later in Spanje werd gedaan bij de aankondiging van een label met opmerkingen voor elektronische apparaten volgens hoe gemakkelijk ze te repareren zijn.

Populair onderwerp