Windows 11 veroorzaakt prestatieproblemen op sommige computers met AMD Ryzen-processors

Inhoudsopgave:

Windows 11 veroorzaakt prestatieproblemen op sommige computers met AMD Ryzen-processors
Windows 11 veroorzaakt prestatieproblemen op sommige computers met AMD Ryzen-processors
Anonim

Windows 11 is al onder ons of in ieder geval onder degenen die de nieuwe versie van Windows op hun compatibele computers kunnen installeren. En met de komst, nu voor iedereen, na het doorlopen van het Insider-programma, beginnen enkele bugs en problemen te verschijnen. Het nieuwste probleem heeft betrekking op Windows 11 op AMD Ryzen-processors

In feite is het niet iets dat gebaseerd is op opmerkingen van gebruikers op sociale netwerken, aangezien de informatie afkomstig is van hetzelfde AMD-bedrijf dat aankondigt dat Windows 11 de prestaties tot 15% kan verminderen in sommige gevallen van computers die een AMD Ryzen-processor gebruiken.

Wachten op een patch om het te repareren

Windows 11
Windows 11

Windows 11 kan problemen veroorzaken op computers met een AMD Ryzen-processor. Het bedrijf beweert dat de getroffenen mogelijk prestatieverlies hebben van 15% vergeleken met wat dezelfde computer biedt wanneer Windows 10 is geïnstalleerd.

In het bijzonder bespreken AMD en Microsoft verschillende problemen met betrekking tot Windows 11- en Ryzen-processors. De eerste kan ervoor zorgen dat de L3-cachelatentie verdrievoudigt, wat kan leiden tot 3% tot 5% lagere prestaties in de meeste getroffen applicaties. Voor sommige spellen kan het verlies tussen 10% en 15% liggen.

Deze machines ondervinden ook problemen met de zogenaamde "voorkeurskern", die tot doel heeft om threads om te schakelen naar de snelste kern van een processor. AMD waarschuwt dat gebruikers prestatieproblemen kunnen ervaren bij CPU-afhankelijke taken, vooral voor processors met meer dan acht cores rond 65 W TDP, een acroniem voor Thermal Design Power of Thermal Design Power.

Voorlopig onderzoeken zowel AMD als Microsoft deze problemen en werken aan een software-update om ze op te lossen, een update die mogelijk later deze maand arriveert om te proberen deze problemen op te lossen.

Populair onderwerp