Met de komst van Windows 11 hebben we te maken gehad met een reeks nieuwigheden. Veranderingen van verschillende soorten en applicaties die worden bijgewerkt met nieuwe functies. We hebben al gezien hoe de "Snipping Tool" veranderde en nu gaan we kijken naar hoe een screenshot te maken in Windows 11
Er zijn dingen die niet veranderen ten opzichte van wat we al wisten over Windows 10. Via een reeks sneltoetsen kunnen we de inhoud vastleggen die op het scherm verschijnt. We zullen nu deze methoden bekijken en hoe u de "Snipping Tool" kunt gebruiken.
Sneltoetsen

De gemakkelijkste methode is degene die wordt aangeboden door de "Print Screen" (Print Screen) toets. Met dit systeem leggen we alles vast wat op het scherm verschijnt en slaan het op het klembord op om het later te gebruiken met een applicatie die we hebben geïnstalleerd.
De tweede methode is degene die de toetsen "Print Screen + Win" combineert. Dit schermopnamesysteem slaat een.png-bestand op in de map "Screenshots" onder "Afbeeldingen".
De derde methode om het scherm vast te leggen in Windows 11 wordt geleverd met de toetsencombinatie "Windows + Shift + S" en het is degene die toegang geeft tot een reeks tools waarmee we het gebied van het scherm kunnen bepalen dat we willen vastleggen.
En het is door deze tools dat we een pluspunt kunnen krijgen in termen van functies, omdat het voorkomt dat we een extra applicatie moeten openen, hetzij van Microsoft zelf of van derden. Bij gebruik van "Windows + Shift + S" zullen we vier opties zien verschijnen:
- Rechthoekig gewas
- Vrije vorm bijsnijden
- Venster Knippen
- Knip op volledig scherm
Elk van deze opties biedt verschillende mogelijkheden. In het geval van "Rectangular crop" kunnen we een rechthoekig gebied selecteren van het gebied dat we willen vastleggen.

Met de optie "Freeform Crop" wordt het gebied dat we selecteren gepersonaliseerd, met de gewenste vorm.

Als we "Vensterclipping" kiezen, vraagt het om het venster dat we willen vastleggen en legt alleen de inhoud vast die in dat venster verschijnt, en slaat het op het klembord op.

Tenslotte, met "Full screen snip" wat we doen is een screenshot maken van het volledige scherm op dezelfde manier als we zouden doen met de toetsencombinatie " Print Screen", inhoud die is opgeslagen op het klembord.

Knipprogramma

Al deze mogelijkheden worden vergroot als we gebruik maken van de "Snipping tool" We kunnen het activeren door snipping te typen in het zoekvak op de taakbalk en dan zien we hoe het biedt opties zoals de opnamevertragingstijd, waarbij we kunnen kiezen tussen intervallen van 3, 5 en 10 seconden of het gebied dat we willen vastleggen.


De opties die het biedt in het bedieningsmenu zijn dezelfde als we eerder hebben gezien (rechthoekig, vrije vorm, venster of volledig scherm bijsnijden). Door te klikken op het "+" symbool voor een nieuwe uitsnede of op de toetsencombinatie "Win + Shift + S". Wederom de vier opties, maar hier is de nieuwigheid dat aan het einde van de opname een menu verschijnt genaamd Snipping Tool, met verschillende opties.
We kunnen op het scherm schrijven met twee soorten letters en verschillende diktes en kleuren. We kunnen wissen wat we hebben geschreven, maar we kunnen ook een liniaal of gradenboog op het scherm weergeven, knippen of schrijven op een aanraakscherm.


Dit zijn de bewerkingsopties, omdat we die inhoud ook kunnen delen met andere toepassingen, het als een bestand op de pc opslaan of het op het klembord opslaan.

De Xbox Gamebar gebruiken

Naast al deze methoden kunnen we ook de Xbox Gamebar gebruiken om een screenshot te maken. Afhankelijk van de inhoud op het scherm kunnen we een video vastleggen of opnemen (niet alle toepassingen zijn compatibel) in PNG- en MP4-indeling in het geval van video.
Om toegang te krijgen tot de Xbox Gamebar kunnen we de toetsencombinatie "Windows + G" gebruiken of Gamebar typen in de zoekbalk en het hulpprogramma openen.

We zullen een reeks opties zien. Capture Screen, de eerste pictogrammen, biedt dezelfde functies als wanneer we de combinatie "Win + Print Screen" gebruiken, waardoor een.png-bestand wordt gegenereerd dat is opgeslagen in de map "Screenshots".

Van zijn kant, als we op de knop klikken om "Video opnemen" ("Win + R"), start het opnemen van een video, een opname die we kunnen stoppen door door op de vierkante "Stop"-knop te drukken. In dit geval wordt de opgenomen inhoud opgeslagen in de map "Captures" onder "Video".

Dit zijn de mogelijkheden die Windows 11 biedt als het gaat om het vastleggen van wat er op het scherm verschijnt en wij zijn degenen die moeten beslissen welke het beste bij onze behoeften past.