Je kunt dus nu Windows 11 downloaden en installeren als je niet wilt wachten tot de melding naar Windows Update komt

Inhoudsopgave:

Je kunt dus nu Windows 11 downloaden en installeren als je niet wilt wachten tot de melding naar Windows Update komt
Je kunt dus nu Windows 11 downloaden en installeren als je niet wilt wachten tot de melding naar Windows Update komt
Anonim

Windows 11 is nu voor iedereen beschikbaar… althans in theorie. En het is dat we al weten dat aan de ene kant de update geleidelijk zal zijn, wat toegevoegd aan de compatibiliteit van de apparatuur betekent dat het nog weken (of maanden) kan duren om u te bereiken. En om niet te hoeven wachten, heb je verschillende oplossingen

Tenzij je deel uitmaakt van het Windows Insider-programma, zal het waarschijnlijk weken duren om te zien hoe het wordt weergegeven op Windows Update. Als u niet wilt wachten, kunt u er altijd voor kiezen om de ISO te downloaden en een handmatige installatie uit te voeren door deze stappen te volgen.

Handmatige installatie zonder wachten

ramen
ramen

De reden voor de voortschrijdende update is om te voorkomen dat een mogelijke bug zich snel verspreidt over een enorme vloot van apparaten. Hiervoor is Microsoft gebaseerd op een reeks criteria. We weten dat apparaten met de modernste hardware de voorkeur zullen hebben in dit proces en kunnen vanaf vandaag worden bijgewerkt Voor de rest van de apparatuur zijn factoren zoals geografische locatie, het tijdstip van de apparatuur of de aanwezigheid van bepaalde software zal bepalen wanneer ze de update ontvangen.

Als je wilt controleren of je de update al klaar hebt om te downloaden, kun je je geluk beproeven door deze stappen te volgen. Ga naar "Instellingen", zoek "Update &Beveiliging" en voer vervolgens "Windows Update"in en "Controleer op updates"

En als u niet wilt wachten tot een Microsoft AI beslist wanneer u de melding op Windows Update ontvangt, kunt u er altijd voor kiezen om een schone installatie uit te voeren door de relevante ISO te downloaden.

De ISO-download is een aanvulling op degene die u kunt uitvoeren via de updatewizard of de tool voor het maken van media om de update handmatig te forceren. Via deze link kunt u de "Windows 11 Setup Wizard" en de "Media Creation Tool" krijgen, maar ook de afbeelding Windows 11 ISO.

raam 1
raam 1

Vanaf deze pagina moeten we naar het gedeelte gaan waar staat "Download Windows 11 Disk Image (ISO)" (Download Windows 11 disk image).

Windows 2
Windows 2

Op dit punt v alt een waarschuwing van Microsoft op voordat de download wordt gestart. Iets waar we het een paar dagen geleden al over hadden met betrekking tot de garantie:

Eenmaal gekozen, klikken we op de taalkiezer om degene te selecteren die we willen dat de ISO heeft en dan, met de 64-bits afbeelding (er is geen 32-bits) ga verder met downloaden.

Windows 3
Windows 3

Er wordt dan een bestand gedownload met de naam Win11_Spanish_x64.iso met een gewicht van iets meer dan 5 GB. Hierdoor en via een virtuele machine, een opstartbare pendrive of een dvd waarop we het opnemen, kunnen we Windows 11 helemaal opnieuw installeren.

Om Windows 11 rechtstreeks vanuit het ISO-bestand te installeren zonder een dvd of USB-flashstation te gebruiken moeten we de gedownloade ISO-image aankoppelen. Om het ISO-bestand te koppelen, moeten we met de rechtermuisknop op het ISO-bestand klikken en "Eigenschappen" selecteren.

Klik op het tabblad "Algemeen" op "Wijzigen …" en waar staat "Opent met:" selecteren we in de "Windows Verkenner" het programma dat we willen gebruiken om ISO-bestanden te openen en selecteren "Toepassen". Op dat moment klikken we met de rechtermuisknop op het ISO-bestand en kiezen we de optie "Mount", waarmee een virtuele opstartschijf wordt gemaakt. We dubbelklikken erop om de bestanden te zien die het bevat en dubbelklikken op setup.exe om de installatie van Windows 11. te starten

Installeren met de Media Creation Tool

Een
Een

Als we in plaats daarvan de tool voor het maken van media willen gebruiken, hebben we een Windows 10-apparaat nodig dat in aanmerking komt voor een Windows 11-upgrade of een licentie om Windows 11 te installeren.

Twee
Twee

Zodra het hulpprogramma is gedownload via deze link, moeten we ervoor zorgen dat we een internetverbinding hebben waar het ideaal is dat het glasvezel is om de tijden te verkorten en het mobiele tarief niet uit te putten. Om een medium in de vorm van een schijf te gebruiken, moeten we een lege dvd hebben met ten minste 8 GB (dubbellaags) en een dvd-brander om een opstartschijf te maken of in uw geval een USB-flashstation met een capaciteit van minimaal 8 GB . U moet ook een beheerder zijn om deze tool te kunnen gebruiken.

Drie
Drie

Als u akkoord gaat met de licentievoorwaarden, moet u op "Accepteren" klikken en wanneer het systeem vraagt Wat wilt u doen? we moeten "Creëer installatiemedia voor pc" kiezen en vervolgens "Volgende" selecteren. Van daaruit moeten we de taal, editie en architectuur (64 bits) voor Windows 11 kiezen en vervolgens de media kiezen die we willen gebruiken:

  • USB-flashdrive: ?Sluit een lege USB-flashdrive aan met ten minste 8 GB aan ruimte. Alle inhoud op de flashdrive wordt verwijderd.
  • ISO-bestand: ?Sla een ISO-bestand op uw pc op. Dit kan worden gebruikt om een opstartbare dvd te maken. Nadat het bestand is gedownload, moet u de instructies volgen om het bestand op een dvd te branden.

Update Wizard

deelnemer
deelnemer

Ja, het is Windows 10, maar het proces is hetzelfde

Een andere manier is om de "Update Wizard" te gebruiken die via deze link kan worden gedownload. Nogmaals, we moeten een beheerder zijn om deze tool uit te voeren. Zodra de tool is gedownload, zorgt het ervoor verificatie dat het apparaat compatibel is en nadat we de licentievoorwaarden hebben aangeboden, selecteren we "Accepteren en installeren". Zodra de tool klaar is, klikken we nu op de knop "Herstarten" om de installatie te voltooien, waarna de pc meerdere keren wordt afgesloten en opnieuw wordt opgestart.

Populair onderwerp