Windows 11 komt morgen voor iedereen aan: dus je kunt het downloaden en je computer voorbereiden om last-minute problemen te voorkomen

Inhoudsopgave:

Windows 11 komt morgen voor iedereen aan: dus je kunt het downloaden en je computer voorbereiden om last-minute problemen te voorkomen
Windows 11 komt morgen voor iedereen aan: dus je kunt het downloaden en je computer voorbereiden om last-minute problemen te voorkomen
Anonim

Windows 11 zal binnen een paar uur een realiteit zijn. Het nieuwe Microsoft-besturingssysteem komt op hetzelfde moment als Office 2021 en het zal mogelijk zijn om het op compatibele en niet-compatibele computers te installeren, hoewel in dit geval met enig ongemak. We hebben al gezien hoe u kunt controleren of uw computer aan de vereisten voldoet en nu gaan we kijken hoe u Windows 11 kunt downloaden en houden hierbij rekening met enkele overwegingen.

Als algemene regel geldt: als je een pc hebt met Windows 10 die sinds 2016 is uitgebracht, mag je geen obstakels tegenkomen bij het maken van de sprong naar de nieuwe versie van Windows. De sleutel is dat vanaf dat moment bijna alle modellen de TPM-chip al integreren, de sleutel tot het installeren van Windows 11. In dit geval is het heel eenvoudig om Windows 11 te bemachtigen.

Vereisten

Vereisten
Vereisten

Dit alles gezegd hebbende, is het eerste wat je moet doen om te controleren of onze apparatuur aan de eisen voldoet. We hebben al uitgelegd hoe u dit moet doen en nu vatten we de vereisten samen waaraan u moet voldoen. Dit zijn de minimale hardwarespecificaties die je nodig hebt:

  • Je moet een processor hebben met 2 of meer cores van 1 GHz of meer.
  • De processor moet 64-bit compatibel zijn of systeem op een chip (SoC).
  • Beschikken over minimaal 4 GB RAM.
  • Beschik over ten minste 64 GB vrije ruimte op de harde schijf van de pc.
  • Uw computer moet compatibel zijn met Secure Boot.
  • De pc moet de TPM-chip hebben. De Trusted Platform Module 2.0 of TPM 2.0, aanwezig in computers sinds 2016 waarvan we al hebben gezien hoe ze te activeren.
  • Gebruik een graphics die compatibel is met DirectX 12 of later en met het WDDM 2.0-stuurprogramma.
  • Het apparaat moet een scherm hebben van minimaal 9 inch diagonaal, 720p en 8 bits per kleur.
  • Gebruik een Microsoft-account en internetverbinding

Dit hele proces wordt automatisch gedaan door applicaties zoals PC He alth Check of WhiNotWin11. Als je elke sectie als voltooid hebt gemarkeerd, is je pc compatibel.

Vereist
Vereist

Dit is voor compatibele computers, maar als in jouw geval enkele van deze vereisten ontbreken, heb je alternatieven om Windows 11 te kunnen gebruiken Niet alles is zwart. U kunt bijvoorbeeld tools gebruiken zoals MediaCreationTool.bat, een open source-app waarmee je Windows 11 kunt installeren en beveiligingscontroles kunt overslaan na installatie van de bijbehorende ISO.

Een andere optie is om een van de aangepaste versies van Windows 11 te gebruiken die zich op het net verspreiden. Een geldige optie, maar met veel risico's, aangezien u niet weet wie de compilatie heeft gemaakt die u gaat installeren en of deze een soort van verborgen malware kan bevatten.

Overwegingen voor het upgraden

ramen
ramen

Als je elke sectie die we eerder hebben gezien als compleet hebt gemarkeerd, is het interessant om de overwegingen in acht te nemen voordat je Windows 11 installeert en in het algemeen voordat je apparatuur bijwerkt. Het eerste wat is om een back-up te maken in afwachting van een storing of probleem dat zich kan voordoen en dat het verlies van gegevens kan veroorzaken, vooral die van persoonlijke aard, zoals video's, foto's, documenten van alle soorten… Bovendien.deze back-up kan worden gebruikt om terug te keren naar Windows 10, zodat u de configuratie die u gebruikt, kunt herstellen.

Kopiëren
Kopiëren

Als we een ander antivirusprogramma dan Windows Defender hebben geïnstalleerd, kan dat meer dan één hoofdpijn veroorzaken. In die zin kan het tijdens de installatie interessant zijn om het tijdelijk uit te schakelen om mogelijke conflicten te voorkomen. Op deze manier zorgen we ervoor dat je tijdens het installatieproces geen storing veroorzaakt. En wanneer we het proces hebben voltooid, activeren we het opnieuw en werken we de virusdatabase bij.

Het is ook raadzaam om al die randapparatuur los te koppelen die weop de computer hebben aangesloten. Externe harde schijven, gamecontrollers, digitaliseringstablets… elk aangesloten element dat niet essentieel is, kan tijdens het proces worden losgekoppeld om mogelijke interferentie te voorkomen.

Hoe installeer ik Windows 11

updates
updates

Om Windows 11 te krijgen, is het noodzakelijk dat de pc waarop u het gaat installeren Windows 10 heeft en dat het ook origineel is en een licentie heeft. Als dit uw geval is, kunt u de sectie "Instellingen" openen door op het tandwiel te drukken en "Updates en beveiliging" zoeken in de sectie "Windows Update" Indien beschikbaar, zou het automatisch moeten arriveren.

In die zin en zoals gebruikelijk bij Microsoft, is de implementatie meestal progressief om te voorkomen dat een mogelijke storing zich over veel computers verspreidt. Om deze reden kan het, zelfs als het op 5 oktober aankomt, dagen of weken duren voordat het beschikbaar is.

Maar als u in uw geval niet wilt wachten, kunt u altijd tijd besparen als u besluit de officiële ISO-afbeelding te downloaden die Microsoft van Windows 11 uitbrengt de downloadpagina, op dezelfde manier die tot nu toe kon worden gedaan met Windows 10-afbeeldingen.

Op dit moment kunnen alleen de versies van Windows 11 die in de ontwikkelingskanalen (Dev Channel, Beta Channel en Release Preview) circuleren, worden getest en gebruikt. Deze zijn gratis, hetzelfde als Windows 11 als u een upgrade uitvoert op een pc die al een officiële Windows 10-licentie of een OEM-licentie heeft.

Op dit moment heeft Microsoft de officiële prijs van Windows 11-licenties niet bekendgemaakt, maar de verwachting is dat ze ongeveer hetzelfde zullen kosten als de aanschaf van een Windows 10-licentie.

Populair onderwerp