Dolby Vision-ondersteuning komt naar Xbox Series X-S met de nieuwste firmware-update

Inhoudsopgave:

Dolby Vision-ondersteuning komt naar Xbox Series X-S met de nieuwste firmware-update
Dolby Vision-ondersteuning komt naar Xbox Series X-S met de nieuwste firmware-update
Anonim

Microsoft blijft werken aan het verbeteren van de prestaties van zijn nieuwe generatie gameconsoles. Machines met krachtige hardware die kunnen profiteren van verbeteringen in geluid en beeld, het laatste gedeelte wordt verbeterd door Microsoft door Dolby Vision-ondersteuning te brengen voor de Xbox Series X|S

Microsoft heeft zojuist een nieuwe update uitgebracht voor Xbox Series X|S die ondersteuning biedt voor Dolby Vision for next-gen games This mogelijkheid, die al sinds het voorjaar beschikbaar was binnen het Insider-programma, bereikt nu alle gebruikers.

Dolby Vision voor iedereen

Dolby
Dolby

Microsoft brengt Dolby Vision Gaming-ondersteuning naar de Xbox Series X|S. Op deze manier zullen compatibele titels een betere beeldkwaliteit bieden, maar ja, we mogen niet vergeten dat om hiervan te profiteren we een televisie of monitor moeten hebben die compatibel is met Dolby Vision

Microsoft heeft aangekondigd dat Dolby Vision-games beschikbaar zullen zijn op Xbox Series X|S, met meer dan 100 titels beschikbaar in Dolby Vision Dit is het geval met titels als "Ori en the Will of the Wisps", "Psychonauts 2", "F1 2021", "Microsoft Flight Simulator", "Gears 5", "Borderlands 3", "Immortals Fenyx Rising" of "The Division 2" of titels die in de toekomst zoals het geval is met "Halo Infinite".

Xbox Series X|S-consoles ondersteunden al het HDR10-formaat en hadden ook toegang tot objectgebaseerd geluid van Dolby Atmos. Nu worden deze verbeteringen aangevuld met ondersteuning voor HDR via Dolby Vision. In die zin zullen games die zijn geoptimaliseerd voor HDR10 en Auto HDR verbeteren met ondersteuning voor Dolby Vision.

Als je een Dolby Vision-compatibele tv of monitor hebt, wordt het beeld automatisch aangepast voor de best mogelijke prestaties. Bovendien ondersteunt Dolby Vision DirectX Raytracing, ALLM Auto Low Latency Mode, Variable Refresh Rate (VRR, essentieel voor werken als Microsoft Flight Simulator) en tot 120FPS.

Om ondersteuning voor Dolby Vision in te schakelen moet u naar de "Instellingen" van de console gaan en vervolgens naar "Algemeen", "TV-opties" en "Beeldscherm" gaan. We kiezen voor "Videomodi" en als de tv/monitor compatibel is, kunnen we "Dolby Vision voor games" activeren.

Als je wilt weten of je televisie of monitor kan profiteren van het Dolby Vision Gaming-systeem, kun je de lijst met compatibele modellen op deze link raadplegen.

Populair onderwerp