Het is nu mogelijk om Stadia te spelen met een Xbox One of Series X-S dankzij de Edge-browserupdate

Inhoudsopgave:

Het is nu mogelijk om Stadia te spelen met een Xbox One of Series X-S dankzij de Edge-browserupdate
Het is nu mogelijk om Stadia te spelen met een Xbox One of Series X-S dankzij de Edge-browserupdate
Anonim

Het spel in de cloud heeft momenteel twee geweldige hoofdrolspelers. Microsoft xCloud en Google Stadia. Er zijn anderen zoals NVIDIA GeForce Now, PlayStation Now, Amazon's Luna… maar we gaan ons concentreren op de eerste twee. De reden is dat Microsoft het Xbox-dashboard bijwerkt met een bijgewerkte versie van Edge waarmee je toegang geeft tot Stadia vanaf de Redmond-console

Dit is een functie die, na enkele maanden in de testfase te zijn geweest, nu alle eigenaren van een Xbox One- en Xbox Series S|X-console bereikt. Het enige wat je hoeft te doen is Edge updaten op de console om toegang te krijgen tot een nieuwe versie van de browser die anders geen noemenswaardige verschillen biedt.

Speel Stadia op Xbox met Edge

Xbox
Xbox

De versie van Edge die naar de Xbox One- en Series X|S-consoles komt is bijna identiek aan de Edge die we kunnen vinden op platforms zoals Windows PC of macOS. Het bevat bekende functies zoals verticale tabbladen, synchronisatie van favorieten of collecties.

De nieuwe Edge-browser op Xbox ondersteunt het gebruik van de muis en het toetsenbord, wat de mogelijkheden die worden geboden door het gebruik van allerlei soorten applicaties aanzienlijk vergroot. En onder de mogelijkheden vinden we dat Google Stadia nu toegankelijk is.

Via Edge op Xbox-consoles (One en Series X|S) we hebben toegang tot Stadia en toegang tot alle titels op het platform, aangezien het systeem in staat is om automatisch de Xbox-controller op dezelfde manier als we zouden spelen vanaf onze computer of Chromecast.

Ook, hoewel Xbox nog geen Discord-app heeft, kun je toegang krijgen tot de webversie en deelnemen aan spraakoproepen en deelnemen aan tekstkanaalchats. services zoals NVIDIA GeForce Now zijn echter niet toegankelijk met deze nieuwe versie van Edge, omdat NVIDIA deze toegang blokkeert.

Als je een Xbox-console hebt (Xbox One of Series X|S) kun je nu de nieuwe op Chromium gebaseerde Edge-update downloaden om toegang te krijgen tot Stadia.

Populair onderwerp