Hoe activeer je de TPM-chip van je computer om vanaf 5 oktober te kunnen upgraden naar Windows 11

Inhoudsopgave:

Hoe activeer je de TPM-chip van je computer om vanaf 5 oktober te kunnen upgraden naar Windows 11
Hoe activeer je de TPM-chip van je computer om vanaf 5 oktober te kunnen upgraden naar Windows 11
Anonim

Een tijdje geleden hadden we het over de PC He alth Check-applicatie waarmee we kunnen controleren of onze computer compatibel is en klaar is om Windows 11 te ontvangen. Een van de vereisten is het zal verplicht zijn om een TPM te hebben en als uw pc het niet heeft geactiveerd, zijn dit de stappen die u moet nemen om het te activeren.

Het kan zijn dat, hoewel uw computer een TPM-chip heeft, deze op het moederbord is uitgeschakeld. Een tegenvaller die geen groot probleem vormt, aangezien het mogelijk is om de TPM-chip te activeren vanuit de UEFI (oude BIOS) van je computer. En dit zijn de stappen om het te activeren

De TPM-chip wakker maken

tpm
tpm

Het eerste dat u moet doen, voordat u verdergaat, is om te controleren of onze pc inderdaad de TPM-chip heeft geïnstalleerd, zelfs als deze is gedeactiveerd. Toepassingen zoals PC He alth Check of WhyNotWin11 dienen dit doel. Ook moet Secure Boot geactiveerd hebben, een andere van de noodzakelijke vereisten.

Vereisten
Vereisten

Dan is het handig om te zien of je de actieve TPM-chip hebt en om het te weten is het nodig om het menu "Start" te openen en dan de sectiete zoeken "Beveiliging van Windows" Hierin moeten we zoeken naar de optie "Apparaatbeveiliging" waar we het type beveiliging kunnen zien dat is geïntegreerd. Als we de TPM-chip hebben, verschijnt er een bericht met informatie over Security Processor en een knop met de titel "Security Processor Details" Als we hierop klikken, zien we de versie van de chip, maar als deze niet verschijnt, betekent dit dat we ofwel geen TPM-chip hebben of dat deze gewoon niet actief is.

Winnen
Winnen

Een andere methode om te controleren of je een TPM-chip hebt, is het commando "tpm.msc" in het zoekvak te typen. Vervolgens klikken we op "Openen" en zien we een venster met informatie over de TPM-chip als we die hebben.

tpm
tpm

Door UEFI of vanuit Windows

tpm
tpm

Als dit jouw geval is, geen probleem. Om de TPM-chip op uw pc te activeren, moet u toegang krijgen tot de UEFI van uw computer, een proces dat kan variëren afhankelijk van het moederbord dat uw pc gebruikt, maar in wezen hetzelfde is. Start gewoon uw computer opnieuw op en druk op de juiste toets (kan per moederbord verschillen) voordat Windows begint te laden. Op het eerste scherm geeft het meestal de benodigde toets aan, een toets die meestal een van de toetsen is van F1 tot F12.

Als het je gelukt is om toegang te krijgen tot de UEFI, moet je de muis of het trackpad (in bijna alle gevallen) vergeten. Van daaruit moet je de pijltjestoetsenop je toetsenbord gebruiken om door opties en tabbladen te bladeren. Vanaf hier kunnen de stappen veranderen, afhankelijk van de fabrikant van het bord en de belangrijkste worden in deze compilatie vermeld.

  • Voor ASUS-apparaten: u moet toegang krijgen tot de geavanceerde UEFI-opties en zoeken naar het gedeelte Trusted Computing. Hier kunt u de TPM-ondersteuningsoptie inschakelen door de status te wijzigen van Uitschakelen naar Inschakelen en vervolgens gewoon opslaan en opnieuw opstarten.
  • Voor MSI-apparatuur: wanneer we de UEFI invoeren, moeten we zoeken naar geavanceerde opties en vervolgens naar het gedeelte Trusted Computing. Als u de optie Beveiligingsapparaatondersteuning wijzigt van Uitschakelen naar Inschakelen, wordt de TPM-chip geactiveerd en hoeft u alleen maar op te slaan en opnieuw op te starten.
  • Voor Lenovo-apparaten: Binnen de UEFI moeten we het menu Beveiliging openen en navigeren totdat we de optie Beveiligingschipselectie vinden. We kiezen de Intel PTT- of PSP fTMP-optie als het een AMD-processor is en dan hoeven we alleen maar op te slaan en opnieuw op te starten.
  • Voor HP-computers: in de UEFI zoeken we naar het beveiligingsgedeelte en activeren we TPM door de optie TPM State te wijzigen in Enable en dan hoeven we alleen maar op te slaan en opnieuw op te starten.
  • Voor Dell computers: binnen de UEFI moeten we zoeken naar de beveiligingsopties en de Firmware TPM-sectie. Daarin moeten we overschakelen van Uitschakelen naar Inschakelen en dan hoeven we alleen maar op te slaan en opnieuw op te starten.
uefi
uefi

Voor Surface-computers is het proces om toegang te krijgen tot UEFI door de Surface uit te schakelen en ongeveer 10 seconden te wachten. Vervolgens moet u de knop Volume omhoog op uw Surface ingedrukt houden en tegelijkertijd de aan / uit-knop indrukken en loslaten. Het Microsoft- of Surface-logo verschijnt op het scherm en u moet de knop Volume omhoog ingedrukt houden en wanneer het UEFI-scherm verschijnt, laat u de knop los. Het probleem is dat geen toegang biedt om de TPM-chip in of uit te schakelen

Een andere methode om de TPM-chip te activeren (of te deactiveren) is om dit vanuit Windows te doen op dezelfde manier waarop we eerder hebben gecontroleerd of we die hebben. Om de TPM-chip te gebruiken nadat u deze hebt geactiveerd, moet u de TPM MMC openen met de opdracht "tpm.msc" en in het paneel "Actie" op "Activeren TPM" klikken om de pagina "Beveiligingshardware activeren" weer te geven. ". Op dat moment moeten we op "Shut down" of "Restart" klikken en vervolgens de instructies op het UEFI-scherm volgen.

Elk merk heeft een UEFI-scherm dat kan variëren in ontwerp, hoewel de opties in principe hetzelfde zijn. Alleen op Surface-modellen is er geen optie om de TPM-chip in of uit te schakelen.

Populair onderwerp