Microsoft neemt Clipchamp over, een krachtige toolkit voor videobewerking om Windows en Office 365 te verbeteren

Inhoudsopgave:

Microsoft neemt Clipchamp over, een krachtige toolkit voor videobewerking om Windows en Office 365 te verbeteren
Microsoft neemt Clipchamp over, een krachtige toolkit voor videobewerking om Windows en Office 365 te verbeteren
Anonim

Microsoft gaat weer shoppen en dit keer is het niet gedaan met een bedrijf, maar met Clipchamp. Het klinkt misschien niet als veel voor velen, dus verduidelijk dat Clipchamp een redelijk krachtige en betaalde toolkit voor videobewerking is, een aankoop die erop wijst dat alles zal worden weerspiegeld in Microsoft-producten

En het is dat het bedrijf Redmond geen applicatie heeft om video te bewerken, een optie die echt interessant is, net als de aanbiedingen van de concurrentie, waar Apple iMovie heeft (gratis) en Final Cut Pro (tegen betaling). Gebruikers moeten op zoek naar tools van derden en dit is waar Clipchamp in het spel komt

Een fatsoenlijke video-editor aanbieden

clipchamp
clipchamp

De Clipchamp Suite is een webgebaseerd videobewerkingspakket. Een tool die het gemakkelijk maakt om videoclips te maken en die toegankelijk is voor een vergoeding van $ 9 per maand na een gratis proefperiode. Een aankoop die strategisch zou kunnen zijn door Microsoft, die zou profiteren van Clipchamp om zijn video-editor te verbeteren

En het is dat op zowel Windows als Xbox, de videobewerkingsmogelijkheden veel te wensen overlaten, dus alles wijst erop dat Clipchamp het maken van een echte video zal toestaan creatie hulpmiddel. Een platform dat niet nieuw is, aangezien het in juli al aankondigde dat het 17 miljoen gebruikers op zijn platform had geregistreerd in meer dan 390.000 bedrijven, een stijging van 54% per jaar.

Clipchamp is een op sjablonen gebaseerde tool die toegang geeft tot een bibliotheek met filters, stijlen en allerlei soorten plug-ins om een video- en audio-editor vorm te geven. Een webtool die ook de mogelijkheid biedt om creaties te delen op sociale netwerken.

Inderdaad, Chris Pratley, corporate vice president van de Office Media Group, stelt in de publicatie van Microsoft waarin de aankoop wordt aangekondigd dat Clipchamp zal worden afgestemd op de Microsoft 365-abonnementsservice.

We moeten niet vergeten dat, hoewel Apple bijvoorbeeld iMovie gratis aanbiedt als een basistoepassing of Final Cut, als een krachtige, professionele en betaalde tool, Microsoft geen enkel type software heeft dat daarbij past. In feite kiezen veel Windows-gebruikers voor Adobe Premiere, een andere krachtige betaalde optie, of andere alternatieven om inhoud te kunnen bewerken.

Het is te hopen dat met de komst van Clipchamp de situatie zal veranderen en dat het als basis zal dienen voor Microsoft om een tool aan te bieden die past bij zijn platformen en dus vermijd het lekken van gebruikers naar opties van derden.

Populair onderwerp