Asus test BIOS-wijzigingen op sommige boards om Windows 11 naar oudere Intel-processors te brengen

Inhoudsopgave:

Asus test BIOS-wijzigingen op sommige boards om Windows 11 naar oudere Intel-processors te brengen
Asus test BIOS-wijzigingen op sommige boards om Windows 11 naar oudere Intel-processors te brengen
Anonim

Een van de meest nieuwswaardige opschuddingen deze zomer was het lage aantal computers dat compatibel is met Windows 11 als gevolg van zeer strikte vereisten waardoor zelfs bekende modellen van het Surface-assortiment werden uitgesloten. In juni zagen we al hoe deze vereisten konden worden versoepeld en nu Asus test BIOS-wijzigingen om Windows 11 naar oudere computers te brengen

Eind augustus publiceerde Microsoft de bijgewerkte lijst met vereisten waaraan computers moeten voldoen om compatibel te zijn met Windows 11. Een lijst met oudere 7e generatie Intel Core-processors en nu test Asus ompoort Windows 11 naar nog oudere componenten

Windows 11 op Intel 6e en 7e generatie

Windows 11
Windows 11

Onder de compatibele Intel-processors in de nieuwste lijst van Microsoft zijn er modellen zoals Core i5-7640X, Core i7-7740X, Core i7-7800X, Core i7-7820HQ, Core i7-7820X, Core i7- 7900X, Core i7-7920X, Core i9-7940X, Core i9-7960X en Core i9-7980XE. Modellen die toetreden tot 8e generatie en latere processors die officieel Windows 11. kunnen draaien

Veel teams worden buitengesloten… iets dat kan veranderen als het experiment van Asus tot wasdom komt. Het bedrijf test BIOS-updates waarmee ondersteuning kan worden uitgebreid naar sommige moederborden die Intel-processors gebruiken die zelfs ouder zijn dan die vereist door Microsoft.

ASUS 2
ASUS 2

Onthoud dat Microsoft zei ja, niet-ondersteunde computers kunnen Windows 11 gebruiken, maar met prestatieproblemen en ontbrekende updatesDaarom is deze beweging van Asus opvallend, een bedrijf dat al een lijst had met compatibele moederborden die kunnen worden uitgebreid.

Met de BIOS-update test Asus dat moederborden met oudere 6e en 7e generatie Intelprocessors Windows 11 kunnen gebruiken. Dit is het geval met verschillende Z270-moederborden voor Intel 6e en 7e generatie processors, die niet zijn opgenomen in de officiële documentatie over de CPU-specificatie die is gepubliceerd door Microsoft.

ASUS
ASUS

Asus heeft de compatibiliteit met Windows 11 bevestigd in de changelog van de BIOS FORMULA ROG MAXIMUS IX, wijzigingen die kunnen worden gelezen op de ondersteuningspagina en in het BIOS in ROG STRIX Z270F GAMING.

Op deze manier zou Windows 11 7e generatie (Kaby Lake) en 6e generatie (Skylake) Intel-processors kunnen bereiken op sommige Asus-moederborden.

Populair onderwerp