Deze opdracht stelt ons in staat te weten wat op Chromium gebaseerde browsers over ons en onze surfgewoonten weten

Inhoudsopgave:

Deze opdracht stelt ons in staat te weten wat op Chromium gebaseerde browsers over ons en onze surfgewoonten weten
Deze opdracht stelt ons in staat te weten wat op Chromium gebaseerde browsers over ons en onze surfgewoonten weten
Anonim

Er zijn verschillende browsers op de markt op basis van Chromium. Google Chrome, natuurlijk, maar ook Edge en Brave, hebben een aantal minder bekende functies en commando's, en dit is het geval van omnibox, een instructie die ons in staat stelt te weten hoeveel de browser die we gebruiken weet over onze interesses en zoekopdrachten tijdens het surfen het net.

Door te browsen laten we sporen achter van alles wat we zoeken of lezen. De gebruikte browser maakt niet uit. Het verschil is dat in het geval van degenen die op Chromium zijn gebaseerd, u toegang hebt tot een opdracht waarmee u kunt weten wat de browser over u weet.

Uw surfgedrag blootgesteld

zoeken 3
zoeken 3

Ik weet zeker dat wanneer je bladert en iets begint te typen in de browser die je gebruikt, je verbaasd bent hoe Chrome, Edge, Brave… met de autocomplete-functie mogelijke alternatieven biedt voor wat je' opnieuw aan het typen. Alternatieven die vaak zekerheden worden.

In deze browsers is er een commando waarmee we kunnen weten wat de browser weet over onze surfgewoonten Een optie die beschikbaar is voor op Chromium gebaseerde browsers en dat in het geval van Chrome vereist het typen van de volgende opdracht in de adresbalk:

In het geval van het gebruik van Microsoft's Edge, verandert de instructie om in de adresbalk te schrijven enigszins in vergelijking met die van Chrome en dus moeten we in de omnibar schrijven het volgende:

Als je Brave gebruikt, gebruik dan het woord "dapper" in plaats van "Chrome" of "Edge":

Tijdens het typen van deze opdracht verschijnt er een zoekvak met verschillende instellingen en opties We zullen linksboven een zoekvak zien. Schrijf daar gewoon en er verschijnt informatie die is gebaseerd op onze zoek- en browsegeschiedenis, ook op de resultaten van de zoekopdrachten die we hebben ontvangen en op de bladwijzers.

Zoeken 2
Zoeken 2

En als we bijvoorbeeld een URL beginnen te typen die we vaak bezoeken, zal de browser ons veel meer details laten zien, zoals wanneer we deze voor het laatst bezochten en hoe vaakDe browser heeft ook geheugen en kan ons deze informatie lange tijd tonen.

De informatie die het biedt is zeer compleet. Samen met de bovengenoemde gegevens informeert ons over het belang van een woord of zin in onze zoekopdrachten of termen die verband houden met die navigatie.

Voorspellers
Voorspellers

Maar de verrassingen eindigen hier niet, het is voldoende om het woord omnibox te vervangen door "voorspellers" en we zullen een lijst zien van welke sites we het meest waarschijnlijk zullen bezoekenwanneer u een teken of tekens in de adresbalk typt. Van zijn kant zal de browser bij het typen van "media-engagement" de belangrijkste websites tonen die we bezoeken om met de media te communiceren.

VIA| ZDnet

Populair onderwerp