Windows Terminal staat het in bèta al toe om een map te slepen en neer te zetten om een console uit die map te openen

Inhoudsopgave:

Windows Terminal staat het in bèta al toe om een map te slepen en neer te zetten om een console uit die map te openen
Windows Terminal staat het in bèta al toe om een map te slepen en neer te zetten om een console uit die map te openen
Anonim

Windows Terminal is misschien niet zo bekend als een tool binnen Windows, maar de opdrachtregel blijft essentieel voor veel gebruikers, vooral ontwikkelaars en technici Een open source tool die Microsoft verwent en dat heeft de preview-versie 1.11 zien aankomen.

Een update die tal van verbeteringen en nieuwe functies naar Windows Terminal brengt. U kunt nu dus een Terminal-venster openen dooreen map te slepen en neer te zetten op de knop 'Nieuw tabblad'.

Multitasking verbeteren

Terminal
Terminal

Windows Terminal is ontstaan uit de intentie van Microsoft om al zijn consoles of terminals in één te integreren. Dat is de basis van een project genaamd Windows Terminal dat nu ziet hoe preview-versie 1.11 arriveert.

Een update die wordt geleverd met bugfixes, verbeteringen en nieuwe functies, met name de mogelijkheid die nu biedt om een map te slepen en neer te zetten op de knop 'Nieuw tabblad' om een console te openen rechtstreeks naar die map.

Deze verbetering is doorgevoerd in ONMsft en samen met het verbetert multitasking door het gemakkelijker te maken om panelen binnen een tabblad te wisselen en het tabblad te splitsen in de contextweergave.

Er is ook een nieuwe configuratieschakelaar die een semi-transparante achtergrond naar de titelbalk brengt. En samen met dit, andere wijzigingen waarvan we nu de meest opvallende bespreken:

 • Als je toetsen aan je acties toevoegt, hoef je nu maar één toets te typen, in plaats van alle toetsen te spellen (bijv. ctrl).
 • Er is een nieuwe editor voor "vervagen uiterlijk" onderaan de pagina Uiterlijk (per profiel).
 • Het font-object accepteert nu OpenType-functies en assen in het bestand settings.json.
 • U kunt de terminal nu optioneel minimaliseren naar het systeemvak. Twee nieuwe instellingen toegevoegd voor deze functionaliteit
 • U kunt nu mappen en bestanden slepen en neerzetten op de '+'-knop, die dan een nieuw tabblad, venster of venster opent met het opgegeven homepad.
 • Bij het starten van de terminal via de standaard terminalconfiguratie, zal de terminal nu geen profielen gebruiken in plaats van ons standaardprofiel.
 • U kunt nu kiezen hoe u de vetgedrukte (intense) tekst in de terminal wilt weergeven met behulp van de profielinstelling IntenseTextStyle. De stijl kan worden ingesteld op gedurfd, helder, gedurfd en helder, of er mag geen extra styling aan worden toegevoegd.
 • In nieuwere versies van Windows kan startDirectory nu Linux-paden accepteren bij het starten van een WSL-profiel.
 • Panes kan nu worden genavigeerd in volgorde van creatie met nextPane en previousPane.

Terminal is een open source-ontwikkeling en het is in deze Github-link waar je alle informatie erover kunt vinden. Al deze wijzigingen die in de testversie aankomen, zullen later in de standaardversie van Windows Terminal verschijnen via het Windows Insider-programma of via de Microsoft Store.

Windows Terminal

 • Download het op: Microsoft Store
 • Prijs: Gratis
 • Categorie: Productiviteit

Populair onderwerp