Hoe HEIF-afbeeldingen in Windows te openen: verschillende alternatieven om niet dood te gaan tijdens het proberen

Inhoudsopgave:

Hoe HEIF-afbeeldingen in Windows te openen: verschillende alternatieven om niet dood te gaan tijdens het proberen
Hoe HEIF-afbeeldingen in Windows te openen: verschillende alternatieven om niet dood te gaan tijdens het proberen
Anonim

Als je een telefoon hebt die foto's maakt in HEIF-formaat of die video's opneemt met hoge efficiëntie, HECV, en je gebruikt Windows, dan heb je zeker een probleem ondervonden. Het is onmogelijk om deze bestanden op de pc te openen, hetzij native, hetzij met toepassingen van derden. Daarom gaan we kijken hoe u HEIF-afbeeldingen kunt openen op uw pc, met Windows 10 of Windows 11

In het begin was dit niet het geval, aangezien Windows 10 in het begin native werd ondersteund. Later, in een meer dan betwistbare zet, scheidde Microsoft de codec en stelde deze tegen betaling beschikbaar aan geïnteresseerden in de Application Store. Maar naast de officiële optie, zijn er andere opties

High Efficiency Format

Comparatief
Comparatief

Om ons op de achtergrond te houden, biedt de HEVC-codec toegang tot high-definition video, terwijl de grootte en bandbreedte die nodig zijn voor verzending wordt geminimaliseerd. Afbeeldingen in HEIF-formaat zijn hetzelfde, maar in fotoformaat Een zeer efficiënt opslagsysteem dat als optie wordt aangeboden door sommige mobiele telefoons, zoals de meest recente iPhones of Samsung-terminals, onder andere.

Trouwens, HEIC is slechts een variatie op HEIF geïntroduceerd door Apple in hun besturingssystemen. In feite zijn beide precies hetzelfde.

Als we ons concentreren op foto's, is HEIF het nieuwe standaardformaat dat de traditionele JPEG vervangt. HEIF is het acroniem voor High Efficiency Image File Format en is een container voor afbeeldingen (en audio) waarmee u reeksen afbeeldingen kunt opslaan (JPEG staat slechts één tegelijk toe), die maakt het bijvoorbeeld mogelijk om een tijd voor en een tijd na het maken van de foto op te nemen en zo bijvoorbeeld de volgorde te kiezen of iets te doen dat lijkt op een lange sluitertijd.

De waarheid is dat het nieuwe formaat ten prooi v alt aan incompatibiliteiten in Windows-besturingssystemen en in versies vóór iOS 11. En in het geval van Windows is het mogelijk om deze incompatibiliteit te corrigeren op meerdere manieren. We zullen verschillende methoden zien, waarbij we uiteindelijk degene overlaten die ik het meest effectief vind.

Gebruik Dropbox, OneDrive of Google Drive

Aandrijving 2
Aandrijving 2

Als je een HEIC-bestand wilt openen en je gebruikt Dropbox, OneDrive of Google Drive, dan kan dat zonder problemen en heb je alleen een netwerkverbinding nodig. Deze platforms integreren compatibele kijkers.

Drijfveer
Drijfveer

Deze cloudopslagdiensten ondersteunen het nieuwe zeer efficiënte bestandsformaat dus u hoeft alleen de afbeelding te selecteren en op het oogpictogram te klikken om een eerdere weergave te krijgen.

Gebruik gratis apps of webconverters

Verbazingwekkend
Verbazingwekkend

Naast het gebruik van de cloud, kun je ook gratis apps gebruiken zoals iMazing HEIC Converter beschikbaar in Microsoft Store of Apowersoft HEIC naar-j.webp" />.

Gewoon slepen en neerzetten, zodat gebruikers HEIC-bestanden opnieuw kunnen formatteren als JPEG of PNG. Met de tweede kunnen we de applicatie gebruiken of de webconverter gebruiken. En het is dat er ook de mogelijkheid is om online converters te gebruiken, waar er meerdere opties zijn zoals de vorige of deze andere om maar een paar voorbeelden te noemen.

converter
converter

Al deze methoden zijn geldig, maar het zou veel praktischer zijn om het native te doen, en, indien mogelijk, de 0,99 euro te besparen die Microsoft vraagt voor de codec in de Microsoft Opslaan en kan worden gedownload via deze link.

heic
heic

De eerste methode is om toegang te krijgen tot deze link vanuit de Microsoft Store. Het is een extensie die ontworpen is voor fabrikanten om de codec in hun producten te installeren voordat ze in de uitverkoop gaan Op deze manier is het al voorgeïnstalleerd en hoeft de gebruiker niets te doen. Het probleem is dat het momenteel alleen kan worden gedownload met een cadeaucode.

Photoshop
Photoshop

Het belangrijkste voordeel van het installeren van de codec ten opzichte van converters of viewers is dat elke geïnstalleerde fototoepassing HEIF-afbeeldingen kan openen. Zelfs Photoshop is compatibel en opent ze zonder problemen.

Of wijzig instellingen op mobiel

Screenshot 109 Kopiëren
Screenshot 109 Kopiëren

Dus we hoeven alleen maar af te rekenen en de Microsoft-codec voor HEIF-afbeeldingen te downloaden? Ja, maar voor de meer avontuurlijken kun je surfen door forums en websites waar deze codec gratis kan worden gedownload.

Instellingen
Instellingen

Als je het niet erg vindt dat een foto of video meer ruimte in beslag neemt, kun je afbeeldingen altijd zeer efficiënt uitschakelen in mobiele instellingen, wat het geval is met iOS gaat door toegang te krijgen tot de "Instellingen" en daarbinnen te zoeken naar "Camera" en in "Formaten" het meest compatibele type (jpeg) te kiezen in plaats van HEIC.

Populair onderwerp