Files, het gratis en open source alternatief voor Verkenner, heeft al een releasedatum voor Windows 11

Inhoudsopgave:

Files, het gratis en open source alternatief voor Verkenner, heeft al een releasedatum voor Windows 11
Files, het gratis en open source alternatief voor Verkenner, heeft al een releasedatum voor Windows 11
Anonim

Een van de basishulpmiddelen van Windows is de bestandsverkenner, een basisfunctie van het systeem die niettemin interessante alternatieven van derden heeft. Een daarvan is Files, een open source-bestandsbeheerder die nu voorbereidt om uit te komen voor Windows 11, waar het over iets meer dan een maand voor het publiek zal verschijnen.

Files or Files UWP in het begin, het is een alternatief voor de klassieke bestandsverkenner in Windows 10. Een gratis tool die ook open source is. Een toegankelijk project op GitHub dat alle basisfuncties van Windows Verkenner biedt, met de toevoeging dat het tabbladen ondersteunt en ook vloeiend ontwerp gebruikt en dat zich nu voorbereidt om op Windows 11 te landen

Voor Windows 11 op 4 oktober

bestanden 1
bestanden 1

Na het passeren van Windows 10, een versie waarin het al kan worden gebruikt, bevindt de tool zich nu in een gesloten bètafase. Een testperiode die bijna ten einde loopt, omdat de ontwikkelaar op zijn Twitter-account een releasedatum heeft geplaatst: 4 oktober 2021

Bestanden voor Windows 10, zoals we al hebben vermeld, maken het gebruik van tabbladen mogelijk met een ontwerp dat is gebaseerd op Vloeiend ontwerp. Bovendien integreert bijna alle functies die de klassieke Windows verkenner al heeft in het contextmenu met de rechtermuisknop. Bovendien ondersteunt de app functies zoals FTP-toegang.

Files ondersteunt het gebruik van thema's en is een echt aantrekkelijke browser zowel in het bruikbare als in het visuele, een aspect waarin het opv alt dat je zijpanelen kunt gebruiken, dat wil zeggen, u kunt mappen of bestanden op twee verschillende locaties in hetzelfde venster bekijken, of de mogelijkheid om een voorbeeld van bestanden in de browser te bekijken door simpelweg op de spatiebalk te drukken om maar een paar verbeteringen te noemen.

Er is nog iets meer dan een maand om de verbeteringen te zien die in de versie voor Windows 11 komen, hoewel in de afbeeldingen u enkele kunt zien die al exclusief zijn voor deze versie van Windows, zoals de afgeronde hoeken en de opnieuw ontworpen pictogrammen In de tussentijd kun je meer te weten komen over de evolutie van bestanden door toegang te krijgen tot de ontwikkelingsgemeenschap op Github.

Populair onderwerp