Animaties en transparanten uitschakelen in Windows 11 om te besparen op RAM en bronnen

Inhoudsopgave:

Animaties en transparanten uitschakelen in Windows 11 om te besparen op RAM en bronnen
Animaties en transparanten uitschakelen in Windows 11 om te besparen op RAM en bronnen
Anonim

Windows 11 is al onder ons, nog in de testfase, en beetje bij beetje leren we de nieuwste versie van het besturingssysteem voor Microsoft-computers kennen, het is al een paar weken onder ons. De computers die het kunnen installeren zijn beperkt vanwege de hoge eisen, maar prestaties kunnen worden verbeterd ten opzichte van die die eerlijker zijn door gewoon twee basisopties uit te schakelen.

Het gaat over het uitschakelen van zowel animaties in Windows 11 als transparanten, zodat computers met minder krachtige hardware het RAM-geheugen dat ze gebruiken bij deze kleine taken vrijmaken voor andere die belangrijker zijn.

Ideaal als je niet te veel specificaties hebt

RAM
RAM

Deze verbeteringen zijn zeer visueel, het moet gezegd worden, maar in teams die haast hebben, is elke besparing welkom, vooral wanneer, zoals in dit geval, de veranderingen niet interfereren met onze dagelijks gebruik.

Stappen om animaties en transparanten in Windows 11 te deactiveren, ga gewoon naar het menu "Instellingen" en zoek in het gebied aan de linkerkant van het scherm naar de sectie "Toegankelijkheid" in de optiekolom.

Een
Een

Door te klikken op "Toegankelijkheid" wordt rechts een reeks opties weergegeven waaruit we "Visuele effecten" kiezen, de tweede in de lijst.

Twee
Twee

In "Visuele effecten" zullen we in twee velden zowel de "Animatie-effecten" als de " zien Effecten van transparantie". Klik gewoon op de klik van elk van hen om ze te deactiveren.

Drie
Drie

Alleen door "Transparantie-effecten" te deactiveren, zullen we de verandering zien, omdat het venster verandert van dat aantrekkelijke vervagingseffect naar een effen kleur krijgen. We zullen de afwezigheid van de animaties zien in de rest van de interacties met Windows 11.

Deze effecten en animaties van Windows 11 zijn erg visueel en maken het besturingssysteem behoorlijk aantrekkelijk, maar ze kunnen de prestaties van het systeem schaden als we geen erg krachtige hardware hebben.

Populair onderwerp