Sommige gebruikers lopen vast op het Windows 11 Dev Channel en kunnen niet naar het Beta Channel gaan met Windows Update

Inhoudsopgave:

Sommige gebruikers lopen vast op het Windows 11 Dev Channel en kunnen niet naar het Beta Channel gaan met Windows Update
Sommige gebruikers lopen vast op het Windows 11 Dev Channel en kunnen niet naar het Beta Channel gaan met Windows Update
Anonim

Het was gisteren toen we zagen hoe Microsoft gebruikers die deel uitmaken van het Windows Insider-programma waarschuwde over hoe de builds meer bugs zouden kunnen krijgen sinds ze beginnen met testen met de 22H2-tak. Het werd aanbevolen aan de meest voorzichtige, verhuizen van het Dev Channel naar het Beta Channel, iets dat blijkbaar niet iedereen kan doen

En het is dat sommige gebruikers die merken dat wanneer ze proberen om naar het bètakanaal te gaan, minder geavanceerd en conservatiever zijn, ze merken dat de optie uitgeschakeld lijkt en ze deze niet kunnen selecteren in Windows Update in de sectie gewijd aan het Insider-programma.

Vast op het ontwikkelkanaal

Ontwikkelaar naar bèta
Ontwikkelaar naar bèta

Tot nu toe vertonen Windows 11 en de vrijgegeven builds een zeer stabiel gedrag. De reden is dat zowel het Dev-kanaal als het Beta-kanaal gebaseerd zijn op de build die over het algemeen in de herfst zal aankomen voor alle gebruikers. Vanaf dat moment zal het bètakanaal zich richten op verbeteringen die naar deze versie zullen komen, terwijl het ontwikkelkanaal zal worden overgelaten om te testen wat er in de herfst van 2022 zou moeten aankomen.

Op dit moment hebben velen het raadzaam gevonden om hun voet van het gas te halen en naar het bètakanaal te gaan, dat een meer gevestigde basis en veiligere updates zal hebben. Om dit te doen, hebben ze de huidige route ingevoerd die gaat naar "Instellingen", "Windows Update" en "Windows-programma Insider" Op dat moment kun je kiezen tussen Dev Channel, Beta Channel en Preview Channel (op de foto is deze laatste uitgeschakeld omdat deze niet in Windows 11 verschijnt).

Het probleem is dat sommige gebruikers niet naar het bètakanaal kunnen springen door één stap naar beneden te gaan. Deze optie verschijnt maar is grijs weergegeven, wat aangeeft dat deze is uitgeschakeld in de Windows Update-instellingen.

In HTNovo stellen ze de bekende truc voor om de Register-editor te gebruiken en zo het kanaal te veranderen, maar blijkbaar en volgens MSPU werkt het niet, want na het verlaten het Dev Channel, de mensen die het hebben geprobeerd, komen op het Preview Channel terecht.

De stappen om te proberen te downloaden naar het bètakanaal met behulp van de Register-editor" zijn om de editor te openen door "Regedit" te typen en naar de paden te zoeken:

In de eerste moet je de waarde van Dev in Beta veranderen in UIBranch terwijl je in de tweede dezelfde wijziging moet aanbrengen, maar dan in de sectie BranchName.

Op dat moment hoeft u alleen nog de wijzigingen te bevestigen, de "Register-editor" te sluiten en Windows 11 opnieuw te starten om te controleren of de wijzigingen zijn toegepast. Maar zoals we zeggen, het lijkt erop dat deze truc niet altijd werkt.

bèta
bèta

Het probleem is echter niet generiek, aangezien we het zojuist hebben geverifieerd en in ons team is het mogelijk om zonder problemen van het ene kanaal naar het andere over te schakelen Een bug die voor nu heeft geen oplossing en het kan zijn dat u moet wachten op een nieuwe versie van Windows 11 om het op de getroffen computers te repareren.

Populair onderwerp