Windows Updates: dit zijn de sleutels om niet te verdwalen in de stroom van Microsoft-updates

Inhoudsopgave:

Windows Updates: dit zijn de sleutels om niet te verdwalen in de stroom van Microsoft-updates
Windows Updates: dit zijn de sleutels om niet te verdwalen in de stroom van Microsoft-updates
Anonim

Microsoft heeft zijn eigen kleurstaal met Windows, en het is niet iets dat ik op een denigrerende toon zeg. We vinden verschillende versies van Windows en een evolutie die ons al naar Windows 11 heeft gebracht. En samen met hen, alle updates die Microsoft regelmatig uitbrengt, zoveel updates die ervoor kunnen zorgen dat meer dan één gebruiker crash. voel je verloren

We hebben het over Patch Tuesday, optionele updates, Service Packs, beveiligingsupdates… een lijst die de mindere gebruiker kan verwarren en die we in dit artikel proberen te verduidelijken door een beetje licht op het onderwerp werpen.

Een gids om niet te verdwalen

ramen
ramen

Windows telt sinds de komst van Windows 10, met twee grote updates per jaar, uitgebracht in de lente en herfst Het verandert niets aan de versie van Windows, zoals Apple doet bijvoorbeeld elk jaar met macOS, gaande van Catalina tot Sierra, Monterey… Windows 10 blijft ongewijzigd, maar het wordt twee keer per jaar bijgewerkt met twee zware updates… min of meer updates die we kennen als "Feature Updates".

Het probleem is dat naast de twee grote updates, die "Functie-updates", Microsoft verbeteringen, nieuwe functies en wijzigingen uitbrengt met enkele regelmatige updates. Zodat we beveiligingsupdates, kwaliteitsupdates, onderhoudsstackupdates kunnen vinden…

Functie-updates

Kunnen
Kunnen

We hebben al besproken hoe "Functie-updates" overeenkomen met de twee grote updates die Microsoft twee keer per jaar uitbrengt, waarvan de laatste Windows 10 mei 2021 Update is.

Ze zouden zoiets zijn als de Service Packs van eerdere versies van Windows en iets vergelijkbaars met wat Apple elk jaar doet met macOS, met het verschil dat Windows 10 ongewijzigd blijft in de naam.

Functie-updates worden onderscheiden door de naam, die verwijst naar de maand en het jaar waarin het is uitgebracht. In het geval van verwijzing naar de tak, is de laatste 21H1, 21 is het jaar en H1 betekent dat deze in de eerste helft van het jaar is uitgebracht. Deze tak komt altijd overeen met een naam, en dus is 21H1 Update mei 2021.

Kwaliteitsupdates

Lapje
Lapje

Kwaliteitsupdates hebben, in tegenstelling tot de vorige, geen namen die ze identificeren. Deze updates zijn bedoeld om bugs op te lossen of problemen op te lossen die zijn ontstaan met de laatste functie-update.

Kwaliteitsupdates worden meestal uitgebracht op de tweede dinsdag van elke maand, vandaar dat we ze kennen als Patch Tuesday en elke uitgebrachte versie bevat de correcties die ze al bieden vorige, dus alleen de laatste installeren is alsof we de rest hebben geïnstalleerd.

Elke maand Patch Tuesday of kwaliteitsupdates, bevatten beveiligingsupdates, kritieke updates, onderhoudsstackupdates en driverupdates. Daarom wordt aanbevolen om ze regelmatig te installeren.

Servant Stack-updates

Veiligheid
Veiligheid

Een van de belangrijkste, omdat het verantwoordelijk is voor het bijwerken van de onderhoudsstack, het onderdeel dat verantwoordelijk is voor het installeren van alle updates. Als het mislukt of problemen heeft, kan een update verloren gaan.

Deze komen meestal binnen tijdens de Patch Tuesdays van elke maand, hoewel ze soms onafhankelijk kunnen worden vrijgegeven om een last-minute probleem te verhelpen.

Optionele updates

ramen
ramen

Opties bevatten meestal stuurprogramma-updates Wanneer u hardware aan uw computer toevoegt, installeert Windows automatisch stuurprogramma's voor dat onderdeel, maar na verloop van tijd kan de fabrikant deze stuurprogramma's bijwerken om de prestaties te verbeteren of te repareren bugs. En deze verschijnen als optionele updates in "Windows Update".

Microsoft-productupdates

Kantoor
Kantoor

Zijn updates alleen bedoeld om problemen op te lossen of verbeteringen toe te voegen aan een Microsoft-product of -toepassing. Office is het beste voorbeeld, hoewel we ook Windows Defender en de bijbehorende database of andere toepassingen zoals Teams of Skype hebben.

Populair onderwerp