Hoe u uw pc alle RAM en alle processorkernen kunt laten gebruiken met Windows 10-opties

Inhoudsopgave:

Hoe u uw pc alle RAM en alle processorkernen kunt laten gebruiken met Windows 10-opties
Hoe u uw pc alle RAM en alle processorkernen kunt laten gebruiken met Windows 10-opties
Anonim

Onze pc's zijn een compendium tussen software en hardware op zoek naar de perfecte balans en binnen de laatste zijn er componenten die er vooral uitspringen. Er is de harde schijf, de GPU, de processor, het RAM… En in deze tutorial gaan we zien hoe RAM en cores tot het uiterste kunnen worden gepusht

Laten we eens kijken hoe met behulp van de opties die worden geboden door het besturingssysteem, we onze pc alle beschikbare RAM kunnen laten gebruiken en dat alle kernen waaruit de processor bestaat, actief zijn op de dezelfde tijd. Een niet erg ingewikkeld proces dat toch bepaalde voorzorgsmaatregelen vereist.

Inleidende overwegingen

RAM
RAM

Deze twee componenten zijn zo geconfigureerd dat u ze kunt gebruiken op een pc, tablet, mobiel of welk apparaat dan ook, en ze worden geactiveerd afhankelijk van uw behoeften. Ze doen het om energie te besparen, maar ook om de duurzaamheid van de componenten te vergroten Als we erover nadenken, is het in een multi-core SoC niet belangrijk om alle cores geactiveerd te hebben om alleen maar te surfen het web, om maar een voorbeeld te noemen.

In een desktopcomputer is dit geen probleem, afgezien van het energieverbruik dat deze kan hebben, maar in een laptop die wordt gevoed door een batterij is het essentieel dat de verhouding tussen stroomverbruik het meest gebalanceerd is, dus er is alleen om in specifieke gevallen al het potentieel te benutten.

En dat gezegd hebbende, de manier waarop Windows 10 standaard het volledige potentieel van onze pc actief kan hebben, is door deze stappen te volgen. En de eerste is om de specificaties van onze pc te kennen, iets dat we kunnen zien in het pad "Instellingen" en vervolgens in "Systeem" en "Beveiliging".

RAM
RAM

We moeten er ook rekening mee houden dat als we Windows 10 32-bit gebruiken, het niet meer dan 4 GB RAM kan gebruiken, dus het maakt niet uit als we 6, 8, c 16 GB RAM hebben… als we beter willen profiteren van RAM, moeten we de sprong wagen naar een 64-bits systeem.

Zet alle cores en RAM aan

Met alle verzamelde informatie gaat het nu om het gebruik van de "Systeemconfiguratie" tool en om er toegang toe te krijgen kunnen we de "Box search" gebruikenof het toetscommando Windows + R.

Ram 1
Ram 1

Eenmaal binnen schrijven we "msconfig" om een nieuw venster te openen dat "Systeemconfiguratie" is waarin we verschillende tabbladen zullen zien.

Ram 2
Ram 2

Laten we eens kijken naar degene met de titel "Boot" en erop klikken en dan, eenmaal binnen, op de knop "Opties" geavanceerd" klikken. Hier hebben we toegang tot de configuratie van het RAM-geheugen en de actieve kernen.

Ram 3
Ram 3

Om al het RAM-geheugen te activeren, moeten we in gedachten houden dat als we X GB RAM hebben, we dat getal moeten vermenigvuldigen met 1.024, het totale RAM-geheugen verkrijgen dat we kunnen gebruiken in de daarvoor bestemde doos. Als we geen waarde invoeren, gebruikt het systeem standaard het beschikbare RAM-geheugen zoals het geschikt acht.

Ram 5
Ram 5

Aan de andere kant, om alle kernen te activeren, moeten we het vakje "Aantal processors" uitvinken als dit niet is aangevinktAls we een bepaald aantal kernen willen activeren, hoeven we alleen het bovengenoemde vakje aan te vinken en de processors te kiezen die we actief willen hebben.

Ram 6
Ram 6
Ram 4
Ram 4

Met al deze stappen rest alleen nog het accepteren om de wijzigingen op te slaan en voor de pc om de aangebrachte wijzigingen over te nemen.

Populair onderwerp