Microsoft kondigt Windows 365 aan: het cloudbesturingssysteem voor gebruik op elk apparaat met een browser

Inhoudsopgave:

Microsoft kondigt Windows 365 aan: het cloudbesturingssysteem voor gebruik op elk apparaat met een browser
Microsoft kondigt Windows 365 aan: het cloudbesturingssysteem voor gebruik op elk apparaat met een browser
Anonim

We gaan weer praten over cloudgebaseerd Windows, het project van Microsoft om zijn besturingssysteem naar verschillende apparaten te brengen en zo de hardware te vergeten die ons tot nu toe kon beperken. We mikten op een release tussen vandaag en morgen en dat is uiteindelijk ook gebeurd. We hebben al Windows 365 bij ons

Het bedrijf heeft zijn commitment aan de cloud bevestigd om een soort Windows-streaming te hebben, maar in plaats van Cloud PC hebben ze gekozen voor een naam in lijn met andere producten van het merk en als we nu Office 365 hebben, is het de beurt aan Windows 365.

Windows overal

Windows 365
Windows 365

Windows 365 is iets dat velen zich misschien Microsoft xCloud of Google Stadia herinneren, maar nu entertainment buiten beschouwing laten. Een systeem dat Windows in staat stelt te draaien op een breed scala aan apparaten waarop een browser kan draaien Het betekent dat we Windows op een Android-mobiel hebben, maar ook op een iPhone of een Apple Mac om noem slechts twee voorbeelden.

Windows 365 is de deur die ons toegang geeft tot alle applicaties die we in Windows gebruiken, maar ook tot onze favoriete configuratie Een Windows 365 die zich nu verbergt in de Windows 10 base, maar hoopt de sprong naar Windows 11 te maken tegen de tijd dat het wordt uitgebracht.

Zeg niet Cloud PC, zeg Windows 365

Cloud-pc
Cloud-pc

Windows 365 is een zoon, zoals ze suggereren in de pandemische verklaring. Het gaat erom het gemakkelijker maken om overal en vanaf elk apparaat op afstand te werken.

Met Windows 365 kunt u de beveiliging van uw computers verbeteren. Vanaf een persoonlijk of zakelijk apparaat hebt u toegang tot Windows via een browser, wat betekent een einde maken aan compatibiliteitsproblemen en, incidenteel, mogelijke inbreuken op de beveiliging voorkomen die worden gegenereerd door het gebruik van persoonlijke apparaten.

Voorlopig komt Windows 365 met een focus op de zakelijke markt, iets wat we vanmorgen ook hebben besproken. Ze adverteren het zelfs als "een nieuwe manier om Windows 10 of Windows 11 te ervaren voor bedrijven van elke omvang" en daarom is beveiliging een fundamenteel aspect. Windows 365 is gebaseerd op Zero Trust-principes om mogelijke risico's te helpen voorkomen. Om dit te doen, slaat het de informatie op in de cloud, niet op het apparaat.

Windows 365 is gebaseerd op Azure Virtual Desktop en bevat analyse van de netwerkverbindingsstatus en de Watchdog-service die continue diagnoses uitvoert om een goede werking te bereiken en crashes en prestatieproblemen te voorkomen.

Prijs en beschikbaarheid

Windows 365 zal vanaf 2 augustus 2021 algemeen beschikbaar zijn voor bedrijven van elke omvang en ze hebben al een pagina aangemaakt, deze link, voor meer informatie erover.

Bedrijven kunnen de grootte van Windows in de cloud kiezen die het beste bij hun behoeften past met een prijs per gebruiker en per maand die nog niet is aangekondigd, dus we zullen het in de gaten moeten houden. In die zin worden er twee opties aangeboden, waaronder Windows 365 Business en Windows 365 Enterprise

Over een versie voor de algemene gebruiker Microsoft heeft voorlopig geen gegevens verstrekt, maar zoals we vanmorgen zagen, hopelijk in de loop van de tijd

Populair onderwerp