Hoe de prestaties van de CPU, RAM, GPU, verbinding op de pc en zonder toepassingen van derden te zien

Inhoudsopgave:

Hoe de prestaties van de CPU, RAM, GPU, verbinding op de pc en zonder toepassingen van derden te zien
Hoe de prestaties van de CPU, RAM, GPU, verbinding op de pc en zonder toepassingen van derden te zien
Anonim

De computer is een samensmelting van componenten binnenin die in ritme zijn en werken dankzij de software die ze zelf laten werken. CPU, RAM, opslag, GPU… een computer, en in het algemeen elk apparaat, is een complex ecosysteem dat echter geen geheimen bewaart als we details willen weten over hoe het werkt En dat is iets dat we in dit artikel gaan behandelen.

Het gaat erom, zoals het artikel zegt, de prestaties te kennen van sommige componenten van onze pc, zoals de CPU, RAM, GPU, opslag of zelfs de internetverbinding. We gaan het ook zien met alleen de tools die worden aangeboden door Windows om niet afhankelijk te zijn van applicaties van derden.

Taakbeheer is de sleutel

Taakbeheer 1
Taakbeheer 1

Het belangrijkste punt van het hele proces is de "Task Manager", een tool die bijna iedereen kent omdat het informatie biedt over het draaien van applicaties, hoewel het ook de mate van van het gebruik van verschillende elementen van uw computer.

Toegang tot "Taakbeheer" kan worden verkregen via het zoekvak van het menu "Start" of door twee toetscombinaties te gebruiken: of druk op "Control + alt=""Image" + Verwijderen" of "Control + Shift + Escape"

Eenmaal in de "Taakbeheer" wordt standaard het venster weergegeven dat ons de geopende applicaties toont, maar om toegang te krijgen tot de componenten die we moeten zoeken en klikken op de "Meer details" tabblad linksonder op het scherm.

Taakbeheer 2
Taakbeheer 2

Eenmaal binnen, moeten we klikken op het "Prestaties" tabblad dat je bovenaan hebt en daarin zullen we op een zeer grafische manier toegang hebben tot hoe componenten zoals de CPU, RAM, harde schijven, GPU en zelfs de verbinding (er kunnen meer of minder componenten verschijnen, afhankelijk van de hardware van uw computer).

Taakbeheer 3
Taakbeheer 3

Dit venster neemt een goede plaats in op het scherm als u de apparatuur wilt bewaken terwijl u verschillende acties uitvoert, zodat we altijd de compacte viewer kunnen activeren.

Taakbeheer 5
Taakbeheer 5

Dit is een compacte viewer die dezelfde gegevens biedt, maar in een gereduceerde vorm. Om het te activeren, hoeft u alleen maar te dubbelklikken op de linkerkolom en het deel van het venster dat de details van elke sectie toont, wordt verborgen en de gegevens blijven in re altime zichtbaar.

Taakbeheer 6
Taakbeheer 6

Als we ook alleen de gegevens willen zien van een van de elementen die op het scherm verschijnen, hoeven we alleen het record te kiezen dat we willen zien en twee keer op te drukken de grafiek om het venster zo aan te passen dat we alleen een grafische interface hebben zonder gegevens in de vorm van getallen.

Populair onderwerp