Van blauw naar zwart: dit is de screen of death change die Microsoft aan het testen is in Windows 11

Inhoudsopgave:

Van blauw naar zwart: dit is de screen of death change die Microsoft aan het testen is in Windows 11
Van blauw naar zwart: dit is de screen of death change die Microsoft aan het testen is in Windows 11
Anonim

Als er een klassieker is in de geschiedenis van Windows-verschrikkingen, dan is het wel het blauwe scherm van de dood, ook wel bekend als BSOD (Blue Screen of Death). Een synoniem voor problemen die ook veranderen met de komst van Windows 11 en nee, het is niet dat het verdwijnt, maar nu verandert het van kleur

We kunnen niet langer praten over het blauwe scherm van de dood, want met de komst van de nieuwe versie van Windows verandert Microsoft de toon van zijn beroemde "screenshot" van fouten, gaan van de karakteristieke blauw tot een meer discrete zwarte kleur.

Van blauw naar zwart

schermafbeelding
schermafbeelding

Een informatie die is herhaald in The Verge, waar ze zeggen dat Microsoft de manier zal veranderen waarop de computer ons op de hoogte stelt van een besturingssysteemfout. Een wijziging om dit scherm in donkere tinten overeen te laten komen met de nieuwe aanmeldings- en afsluitschermen.

Echter, en ondanks het feit dat het in de loop van de tijd onveranderd lijkt te zijn gebleven, heeft het blauwe scherm van de dood veranderingen ondergaan sinds het verscheen met Windows 3.0 en dus werd in Windows 8 een set tekens toegevoegd die een verdrietig gezicht, terwijl in 2016 een QR-code werd toegevoegd.

Het doel van de BSOD is om systeembeheerders te helpen bij het analyseren van de mogelijke fouten of fouten die achter deze schermafbeelding kunnen zitten, die bovendien meestal wordt weergegeven op het moment dat het meest ongelegen komt.

Dit nieuwe scherm is identiek aan het scherm dat wordt gebruikt in Windows 10, met het droevige gezicht, de stopcode en de crashdump. Een scherm dat in builds die zijn vrijgegeven binnen het Insider-programma, is groen gekleurd, een kleur die is gebruikt in testbuilds die sinds 2016 zijn uitgebracht.

Voor nu is er geen officiële bevestiging van Microsoft, dus we weten niet of een dergelijke wijziging in de definitieve versie zal eindigen wanneer deze wordt vrijgegeven, maar het zal' Het is niet opvallend omdat het een van de functies is die de meeste angst oproept bij gebruikers vanwege wat het betekent.

Populair onderwerp