Je kunt dus controleren of je computer de TPM-chip heeft en je kunt Windows 11 op je computer installeren

Inhoudsopgave:

Je kunt dus controleren of je computer de TPM-chip heeft en je kunt Windows 11 op je computer installeren
Je kunt dus controleren of je computer de TPM-chip heeft en je kunt Windows 11 op je computer installeren
Anonim

Met de lancering van Windows 11 is een van de meest opvallende aspecten de vereisten om het op computers te kunnen installeren. Het gerucht ging dat het veeleisend zou kunnen zijn en uiteindelijk is het vooral één aspect dat het verschil maakt. De noodzaak om TPM te hebben, hetzij in versie 1.2 of 2.0. En in deze tutorial gaan we kijken hoe je kunt controleren of je computer dit onderdeel heeft.

Het is een verbetering die is geïntroduceerd in de apparatuur die vanaf 2016 is gelanceerd en die niet aanwezig is in eerdere modellen en voor de tests heb ik het geverifieerd op mijn test-pc van het jaar 2012. Bij afwezigheid is het niet mogelijk installeer Windows 11.

Wat is TPM en waar is het voor

soc
soc

TPM is de afkorting voor Trusted Platform Module en is een beveiligingssysteem dat in de vorm van een chip op het moederbord van de computer wordt geïnstalleerd. Dit betekent dat als je het niet hebt, je Windows 11 niet kunt installeren, omdat het niet om software gaat.

De TPM-chip is verantwoordelijk voor het beschermen van onze computer door gebruik te maken van de codering van Windows-sleutels om onze computer te beschermen tegen bedreigingen. Deze communiceert rechtstreeks met de processor van onze pc en is verantwoordelijk voor het opslaan van beheerderswachtwoorden, het beheer van DRM-systemen voor gegevensbescherming, het beheer van de codering van schijven, mappen en bestanden, het opslaan van biometrische gegevens of het verzekeren van de digitale handtekening.

Een processor die in de computers die deze hebben geactiveerd of gedeactiveerd kan worden en op dit moment, als deze deze heeft en gedeactiveerd wordt, u kunt deze activeren via de UEFI op uw pc, wat voorheen bekend stond als BIOS door de oudste in de plaats.

Hoe te controleren of onze pc TPM heeft

Chip
Chip

Er zijn twee versies beschikbaar, 1.2 en 2.0. die Windows biedt.

Als eerste optie en om erachter te komen of we TPM op onze pc hebben, typt u "tpm.msc" in het zoekvak van de " Startmenu " We zullen een chip zien met een sleutel in de vorm van een pictogram aan de rechterkant, een figuur waarop we zullen moeten klikken.

Tpm 1
Tpm 1

Er zijn hier twee mogelijke antwoorden en dat is aan Windows om u te vertellen dat "Compatible TPM is not found" (dit was mijn geval) en daarom zal uw pc niet de sprong naar Windows 11 te kunnen geven of dat er informatie over deze chip verschijnt, wat betekent dat je kunt updaten naar Windows 11.

Tpm 2
Tpm 2

Een andere optie is om toegang te krijgen tot de informatie via "Powershell" en om dit te doen, typen we opnieuw "PowerShell" in het Windows-zoekvak. We hoeven alleen maar te kijken naar open PowerShell met beheerdersrechten.

Mtp 3
Mtp 3

Met "PowerShell" open schrijven we het commando get-tpm en zien we een lijst met waarden van onze pc. We moeten er een vinden met de naam "TpmPresent" en als de waarde die verschijnt "False" is, is dat weer slecht nieuws. We zullen geen TPM hebben en daarom kunnen we niet upgraden naar Windows 11.

Populair onderwerp