OneDrive als alternatief voor Google Foto's: fotobewerkingsfuncties komen op internet en Android-versie

Inhoudsopgave:

OneDrive als alternatief voor Google Foto's: fotobewerkingsfuncties komen op internet en Android-versie
OneDrive als alternatief voor Google Foto's: fotobewerkingsfuncties komen op internet en Android-versie
Anonim

Google Foto's biedt sinds 1 juni geen gratis opslagruimte meer aan. Vanaf die datum tellen alle foto's die we uploaden mee als ruimte in de Google-cloud, iets waardoor veel gebruikers op zoek zijn gegaan naar alternatieven voor de populaire tool. En een van die opties kan OneDrive zijn, of dat is waar Microsoft naar op zoek is met de wijzigingen die het toevoegt.

Google Foto's was niet alleen cloudopslag, maar ook een applicatie die toegang biedt tot een reeks tools voor de digitale behandeling van foto's en ze dus te kunnen bewerken. En iets soortgelijks is wat Microsoft begint te doen in OneDrive.

Toekomstig alternatief voor Google Foto's

Onedrive voor Android-bewerking
Onedrive voor Android-bewerking

Met het doel een alternatief te worden voor Google Foto's, implementeert Microsoft een reeks bewerkingstools in OneDrive. Deze tools worden uitgerold voor de webversie en in de nieuwste Android app die kan worden gedownload van de Google Play Store.

De waarheid is dat dit nog maar het begin is, en de opties die OneDrive nu biedt om foto's te bewerken zijn zeer redelijk Gebruikers hebben de mogelijkheid om foto's te draaien, ze om te draaien of wijzig aspecten zoals helderheid, verzadiging, schaduwen… ook is fotobewerking alleen beschikbaar voor JPEG- en PNG-bestanden. Het verschijnt nog steeds niet in de Android-app, maar het is beschikbaar in de webversie.

Bewerken 2
Bewerken 2
Bewerk
Bewerk

Samen met deze basisbewerkingsmogelijkheid, Microsoft bereidt de komst van meer functies voor zoals de mogelijkheid om geüploade foto's te ordenen zodat foto's worden gesorteerd op basis van de toepassing of bron die ze heeft gegenereerd, waardoor de foto's die we bijvoorbeeld met de camera maken, worden gescheiden van de foto's die ons bereiken via Telegram of WhatsApp. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om afbeeldingen te groeperen op maanden of jaren en je zoekopdracht te filteren om specifieke mappen op te nemen.

Nieuwe functies beginnen naar OneDrive te komen via de webversie en de Android-app, en later dit jaar naar iOS. Voorlopig is de implementatie traag en progressief, wat betekent dat zeer weinig gebruikers ze al actief hebben.

Microsoft OneDrive

  • Prijs: Gratis
  • Ontwikkelaar: Microsoft
  • Download: Voor Android in Google Play Store

Populair onderwerp