Windows 11 is al een realiteit: dit alles is nieuw met het nieuwe Microsoft-besturingssysteem

Inhoudsopgave:

Windows 11 is al een realiteit: dit alles is nieuw met het nieuwe Microsoft-besturingssysteem
Windows 11 is al een realiteit: dit alles is nieuw met het nieuwe Microsoft-besturingssysteem
Anonim

Het moment van de waarheid is aangebroken en Microsoft heeft de nieuwe evolutie in zijn besturingssysteem onthuld Na veel geruchten over Windows 11 met veranderingen in het grafische aspect met de terugkeer van de widgets, nieuwe pictogrammen, afgeronde hoeken en zwevende menu's of enkele vereisten om het te kunnen gebruiken, het is tijd om uit de eerste hand te zien wat Microsoft wil voorstellen.

De woorden van Satya Nadella, CEO van Microsoft, weerklinken nog steeds, en kondigen aan dat we "een van de belangrijkste Windows-updates van het afgelopen decennium" zouden kennen en de verwachting was over Alles hoog. Laten we dus eens kijken wat Microsoft heeft gebracht om terug te keren naar een flexibel en concurrerend systeem.

Windows 11: wat is er nieuw

Win 11
Win 11

Het eerste dat opv alt is het nieuwe menu dat we al kenden. De Lives Tiles verdwijnen en de taakbalk wordt gecentreerd, een verbetering die verwacht werd voor Windows 10X en waarvan sommige applicaties zoals deze die we zagen zijn overgedragen naar Windows 10. En nu verplaatst Windows 11 de Start-knop, die gebruik maakt van de cloud en Microsoft 365 om recente bestanden weer te geven, ongeacht op welk platform of apparaat we ze eerder hebben gezien, zelfs als je een Android- of iOS-apparaat gebruikt.

Donker
Donker

Over het algemeen doet die positie denken aan de vorm van het macOS Dock en hoewel het standaard gecentreerd is, waarschuwen ze dat we die positie kunnen veranderen door met de rechtermuisknop te klikken knop op de taakbalk.

Drijvend
Drijvend

Het nieuwe Start-menu is nu anders. Een vernieuwd uiterlijk door niet vastgelijmd te zitten aan de taakbalk. Het Start-menu zweeft nu: zweeft over het bureaublad.

Werkt ook zoals verwacht, en nu zijn de hoeken van dat pop-upvenster niet hoekig, maar in plaats daarvan afgeronde hoeken. Een ontwerp waar we niet omheen kunnen hoe de Lives Tiles verdwijnen, ze waren bij ons sinds Windows 8, bijna 9 jaar geleden.

De Lives Tiles zijn vervangen door iconen, die worden gebruikt om applicaties te starten, de meest recente die we hebben gebruikt. Naast het opstartgedeelte, een ander gedeelte in het onderste gedeelte waar de directe toegang tot documenten en bestanden waartoe we toegang hebben gekregen, wordt weergegeven.

dbmqnxregr
dbmqnxregr

Een ander gebied waar het verbetert, is de multitasking-ervaring. Samen met de mogelijkheid om de vensters naar de hoeken te slepen en zo twee vensters tegenover elkaar te plaatsen, komen de zogenaamde "Snap Layouts". We kunnen de vensters op verschillende manieren plaatsen, waardoor het bureaublad bezet en georganiseerd wordt met vensters van verschillende afmetingen en verhoudingen.

ramen
ramen

En om niet elke keer de vensters te hoeven organiseren, de "Snap Groups" stellen we ons in staat om configuraties van groepen van vensters op het bureaublad op te slaan om ze opnieuw te gebruiken wanneer we wil.

In feite en als voorbeeld, in de presentatie ze hebben laten zien hoe verschillende monitoren kunnen worden aangesloten, die kunnen worden losgekoppeld zonder een workflow te verliezen, aangezien de desktop is Het past zich aan naar die scenario's. Bovendien kunnen dankzij virtuele desktops verschillende soorten taken worden georganiseerd.

widgets
widgets

Widgets zijn ook terug, iets dat al bekend was, en nu heten ze Windows Widgets. Aanwezig sinds Windows Vista en toen vermist in actie, nu ze gebruiken kunstmatige intelligentie en het gebruik dat we maken van onze apparatuur om inhoud te tonen die ons interesseert. Iets vergelijkbaars met wat de nieuws- en interesses-feed doet in Windows 10.

teams
teams

Nog een aspect dat verwacht werd. Volledige integratie van Microsoft Teams in Windows 11. We zullen het berichtenplatform van hetzelfde besturingssysteem kunnen gebruiken, iets wat we zagen aankomen toen Skype niet langer vooraf was geïnstalleerd in de gelekte build.

Toetsenbord
Toetsenbord

Bedoeld voor gebruik op tablets, Windows 11 brengt nu een interface die het gebruik van haptische technologie mogelijk maakt. Wanneer u het scherm aanraakt, reageert het scherm op aanraakbewegingen of slagen met een stylus. En trouwens, er komt een nieuw toetsenbord met spraakbesturing.

Eén update per jaar

Winnen
Winnen

Microsoft besluit Apple en Android te imiteren, platforms die hun besturingssystemen maar één keer per jaar updaten. De twee jaarlijkse Windows 10-updates worden stopgezet om te proberen stabiliteits- en prestatieproblemen op te lossen die Windows recentelijk in recente releases hadden geplaagd.

Microsoft heeft een routekaart voor Windows 11 geschetst waarin ze alles inzetten op één grote update per jaar en onderweg verbeteringen aankondigen in de rest van de updates. Volgens het bedrijf zullen ze tot 40% compacter zijn, wat de download- en installatietijd zal verkorten.

Vernieuwde Microsoft Store en ondersteuning voor Android-apps

Op te slaan
Op te slaan

Een ander punt is dat met Windows 11 een vernieuwde App Store komt. Met Windows 11 komt de Microsoft Store open voor allerlei applicaties en games. Het heeft een vernieuwde uitstraling, we hebben het vanaf het eerste moment kunnen zien.

De nieuwe App Store biedt nog een ander voordeel dat al gerucht gaat. Er werd gespeculeerd dat ontwikkelaars apps in. EXE- of. MSI-indeling naar de winkel zouden mogen indienen en nu hebben ze bevestigd dat de App Store openstaat voor elke technologie: PWA, Win32 of UPW

App Winkel
App Winkel

Bovendien willen ze, zoals al gespeculeerd, ze willen dat de App Store aantrekkelijk is en willen ze dit met verschillende maatregelen bereiken. Enerzijds bieden ze de mogelijkheid voor ontwikkelaars om hun eigen betalingsgateways te integreren. Op deze manier zullen ze 100% van het inkomen kunnen nemen dat hun applicaties geven en Microsoft zal niets nemen, in tegenstelling tot andere applicatiewinkels.

Een nieuwe winkel waar games en entertainment een prominente plek hebben In de nieuwe Application Store kunnen we films, series en televisieprogramma's vinden. Inhoud toegankelijk vanaf een computer of tablet onder Windows 11, of zelfs op een televisie, aangezien we het afspelen kunnen starten vanuit de applicatiewinkel.

Android
Android

Maar de echte bom komt wanneer ze native ondersteuning voor Android-apps aankondigen. Dit betekent dat we Android-applicaties op de pc kunnen gebruiken alsof het de mobiele telefoon is We zullen moeten zien hoe ze het implementeren, maar het nieuws is veelbelovend. Het was iets wat je had verwacht sinds de Jouw telefoon-applicatie je in staat stelde om mobiele applicaties te openen vanaf je pc.

In deze zin zullen Android-applicaties verschijnen in het Windows Start-menu, en zullen speciale pictogrammen in de "Taakbalk" hebben. Deze apps worden gestart met charms rechtstreeks vanuit de desktop en kan worden gedownload van de Microsoft Store, maar kan ook worden geïnstalleerd via de Amazon app store.

Spelverbeteringen

hdr
hdr

Er zijn ook verbeteringen in entertainment en het wordt nu bijvoorbeeld ondersteund in Windows 11 in Auto HDR, een mogelijkheid die aanwezig is op consoles. In compatibele titels en op computers die dit ondersteunen, wordt de beeldkwaliteit aanzienlijk verbeterd. Bovendien wordt de Xbox-applicatie versterkt in het ecosysteem met Game Pass en xCloud als hoofdrolspelers.

De bruikbaarheid is ook verbeterd dankzij de DirectStorage API. Een verbetering die bij de Xbox Series X werd geleverd en waarmee grote hoeveelheden bronnen bijzonder snel kunnen worden geladen in games, waardoor meer veeleisende titels kunnen worden gebruikt.

Windows 11-vereisten

Win 11-vereisten
Win 11-vereisten

Wat is onthuld, zijn de vereisten om Windows 11 op een pc te hebben, die te vinden zijn op de officiële website van Windows 11. En het was wat werd verwacht met de gegevens aangeboden door de gefilterde Build:

  • 64-bit CPU Dual Core
  • Een opslagcapaciteit van 64 GB of meer.
  • Je moet minstens 4 GB RAM hebben.
  • De pc moet TPM 2.0 ondersteunen.
  • De pc moet Secure Boot. ondersteunen

Het probleem hier komt voornamelijk van de behoefte om TPM 2.0 te hebben, een standaard die is ontworpen om hardwarebeveiliging te garanderen door middel van cryptografische sleutels. Er zou een specificatie moeten worden geïmplementeerd in computers die na 2016 zijn geproduceerd, althans in theorie, iets dat niet altijd gebeurt en waardoor potentiële belanghebbenden de sprong naar Windows 11 niet kunnen maken.

Naast deze limiet vinden we ook nog een andere logische stap, zoals de noodzaak om een 64-bit processor te hebben, wat betekent dat er geen ondersteuning zal zijn voor oudere processors die van 32-bit zijn.

Als je met al deze gegevens wilt weten of je pc compatibel is met Windows 11, kun je de handleiding in dit artikel volgen.

Windows 11-release

Win 11 tablet
Win 11 tablet

Met betrekking tot wanneer Windows 11 voorlopig beschikbaar zal zijn, weten we dat het beschikbaar zal zijn als een gratis update voor nieuwe apparatuur en op sommige pc's vanaf volgende kerst, wat aangeeft dat volgens de Windows 11-roadmap de twee worden verlaten -update-per-jaar-model dat we kennen met Windows 10. Ze hebben ook gemeld dat ze binnen een week een preview-versie van Windows 11 zullen aanbieden voor leden van het Windows Insider-programma.

Populair onderwerp