Windows 11 zal veeleisend zijn voor de apparatuur die kan worden bijgewerkt: als uw pc niet aan deze vereisten voldoet, wordt het erg moeilijk voor u

Inhoudsopgave:

Windows 11 zal veeleisend zijn voor de apparatuur die kan worden bijgewerkt: als uw pc niet aan deze vereisten voldoet, wordt het erg moeilijk voor u
Windows 11 zal veeleisend zijn voor de apparatuur die kan worden bijgewerkt: als uw pc niet aan deze vereisten voldoet, wordt het erg moeilijk voor u
Anonim

We verwijzen opnieuw naar Windows 11 en we hebben al gezien hoe we een paar dagen geleden zagen hoe een ISO werd gelekt die sommige gebruikers ertoe bracht het te proberen. De collega's van Genbeta hebben het voor elkaar gekregen, maar in mijn geval was het onmogelijk omdat mijn computer niet compatibel is. Voorlopig ziet het er naar uit dat computers van vóór 2016 de overstap naar Windows 11 niet kunnen maken

En het feit is dat met Windows 11 de installatievereisten veranderen, tenminste volgens de vereisten van de gelekte compilatie Het betekent niet dat dit definitief zal zijn, maar het lijkt erop dat niet iedereen in staat zal zijn om naar Windows 11 over te stappen als ze niet aan een reeks basisvereisten op hun computer voldoen.

Dit is wat je nodig hebt als je Windows 11 wilt gebruiken

Vereisten
Vereisten

Het is 24 juni als we alle details hebben. Maar terwijl we controleren of Satya Nadella's bewering dat het "een van de grootste dingen die in het afgelopen decennium naar Windows komen" waar is, is wat we nu weten dat niet alle pc's Windows 11 kunnen draaien.

Zoals mede-Microsofters zeggen, lijkt het erop dat er een groot aantal computers is die de gelekte build van Windows 11 niet kunnen installeren. En de reden zijn de vereisten van deze build:

  • 64-bit CPU Dual Core
  • Een opslagcapaciteit van 64 GB of meer.
  • Je moet minstens 4 GB RAM hebben.
  • De pc moet TPM 2.0 ondersteunen.
  • De pc moet Secure Boot. ondersteunen

Vier problemen waarvan er twee gemakkelijk kunnen worden verholpen (grootte van harde schijf en geheugen), hoewel de andere twee, ondersteuning bieden voor TPM 2.0 en Secure Boot hebben, ja, ze vormen een knelpunt.

In het geval van TPM 2.0 (Trusted Platform Module), is het nodig om vanaf 2016 te implementeren als je computers met Windows 10 wilt certificeren. van een chip met een veilige cryptoprocessor om encryptiesleutels op te slaan om informatie te beschermen. En als onze pc het niet heeft, is het onmogelijk om de sprong naar Windows 11 te maken. Om erachter te komen of onze pc TPM 2.0 heeft, kunnen we deze stappen volgen:

  • Typ "Uitvoeren" in het Windows-zoekvak en klik op het pictogram of open het met de opdracht Windows + R.
  • Schrijf en voer het commando tpm.msc. uit
  • Controleer rechtsonder in de afbeelding of de apparatuur versie 2.0 heeft

Van zijn kant is Secure Boot een veilige opstartmodus voor de UEFI-firmware van het moederbord. Het doel is om te voorkomen dat niet-ondertekende of gecertificeerde software wordt uitgevoerd bij het opstarten van het systeem en deze afkomstig is van Windows 8.

Als je deze vier vereisten niet op je pc hebt, twee van hen basis en gericht op beveiliging, alles wijst erop dat je niet in staat bent om de sprong te maken en te upgraden naar Windows 11.

Winnen
Winnen

Aan de andere kant, met betrekking tot RAM-geheugen, moeten we niet vergeten dat Microsoft wil voorkomen dat computers capaciteiten van 1 GB RAM voor en 16 GB aan capaciteit blijven hebben, dat is wat Windows 10 nodig heeft om te gaan werken. Vereisten die in Windows 11 een opmerkelijke groei lijken te hebben.

Als je twijfelt en niet weet of je pc het nieuwe besturingssysteem van Microsoft zal ondersteunen, kun je een gratis tool gebruiken, zoals PC He alth Check, die je via deze link kunt downloaden. Het is een applicatie die zal controleren of ons team alle benodigde middelen verzamelt om Windows 11. te draaien

Populair onderwerp