PowerShell kan rechtstreeks vanuit Windows Update worden bijgewerkt zonder Github te hoeven doorlopen

Inhoudsopgave:

PowerShell kan rechtstreeks vanuit Windows Update worden bijgewerkt zonder Github te hoeven doorlopen
PowerShell kan rechtstreeks vanuit Windows Update worden bijgewerkt zonder Github te hoeven doorlopen
Anonim

Beetje bij beetje maakt Microsoft het eenvoudiger om zowel applicaties als tools en componenten bij te werken. In sommige gevallen via de App Store en in andere, zoals het geval is met PowerShell, vergemakkelijking van het updaten via Windows Update.

PowerShell kan worden geüpgraded volgens deze methode vanaf versie 7.2 Preview.5 om de sprong naar 7.2 Preview.7 te maken. Op deze manier vervangt de update via Windows Update de methode die we tot nu toe hebben gebruikt.

Meer toegankelijke updates

PowerShell
PowerShell

Wanneer we Windows voor de eerste keer starten, is de PowerShell-opdrachtregel al geïnstalleerd, maar het is het meest voorkomende dat we een updateproces moeten uitvoeren. PowerShell 5 is zelfs de standaardversie van Windows 10.

Tot nu toe moesten we, om PowerShell bij te werken, wachten op de prompt in de opdrachtconsole om toegang te krijgen tot een update die beschikbaar is op GitHub. Vanaf deze pagina moesten gebruikers de applicatie downloaden en installeren.

Nu, met PowerShell 7 wordt dit proces geschiedenis, aangezien de nieuwste updates direct toegankelijk zijn vanuit de Windows Update sectie in "Instellingen", ofwel met Windows Update for Business, WSUS, SCCM of het interactieve WU-dialoogvenster in Instellingen.

Updaten van PowerShell via Windows Update vereist dat uw computer ten minste Windows 10 RS3 (10.0.16299) of hoger draait, evenals PowerShell 7.2(voorbeeld 5 of 6).

Uw computer moet ook ingesteld zijn om updates voor Microsoft-producten te ontvangen, die kunnen worden ingeschakeld onder "Updates voor andere Microsoft-producten ontvangen wanneer ik Windows update" in de pad "Instellingen", "Windows Update" en "Geavanceerde opties".

Wanneer de PowerShell-update beschikbaar is, kan deze worden bijgewerkt door de gebruikelijke updatemethode te volgen via het pad "Start > Instellingen > Update &Beveiliging> Windows Update" en druk vervolgens op "Controleer op updates".

Populair onderwerp