De juni Patch Tuesday is er met updates voor Windows 10 2004, 20H2 en ook voor Windows 10 mei 2021 Update

Inhoudsopgave:

De juni Patch Tuesday is er met updates voor Windows 10 2004, 20H2 en ook voor Windows 10 mei 2021 Update
De juni Patch Tuesday is er met updates voor Windows 10 2004, 20H2 en ook voor Windows 10 mei 2021 Update
Anonim

Dat Microsoft gisteren de stopzetting aankondigde, voor een paar weken, van de komst van builds voor het Windows Insider-programma in het Dev Channel, betekent niet dat de normale updates en het volgen van de gebruikelijke routekaart worden stopgezet Juni Patch Tuesday is hier

Zoals elke tweede dinsdag van elke maand hebben we al updates voor verschillende versies van het Microsoft-besturingssysteem bij ons en klaar om te downloaden. Een nieuwe set updates die zowel verbeteringen als fixes toevoegen voor alle ondersteunde versies, of het nu Windows 10 2004, 20H2 en 21H1 is

Belangrijke kwetsbaarheden oplossen

Voorpagina
Voorpagina

Deze dinsdag-patch is van toepassing op Windows 10 2004 en Windows 10 20H2 en Windows 10 21H1 en in alle drie de gevallen vinden we dezelfde codebasis. Onthoud dat Windows 10 1909 zijn laatste patch dinsdag in mei heeft ontvangen.

In dit geval vinden we de builds 19041.1052, 19042.1052 en 19043.1052 die respectievelijk zijn uitgebracht voor Windows 10 2004, 20H2 en 21H1. Ze komen allemaal met de KB5003637-patch, wat betekent dat ze bijna alle functies delen. Dit zijn de hoogtepunten van deze update:

 • Updates om de beveiliging te verbeteren bij gebruik van invoerapparaten zoals muizen, toetsenborden of stylussen.
 • Updates om de beveiliging van Windows OLE (samengestelde documenten) te verbeteren.
 • Updates om gebruikersnamen en wachtwoorden te verifiëren.
 • Updates om beveiliging te verbeteren wanneer Windows basisbewerkingen uitvoert.
 • Updates voor bewaren en beheren van bestanden.
 • Deze update repareert 7 zero-day exploits en 50 kwetsbaarheden in totaal, waarvan er 45 minstens belangrijk zijn.
 • Voor Windows 10 2004 bevat deze versie ook updates voor Microsoft HoloLens (OS Build 19041.1154) die op 8 juni 2021 zijn uitgebracht. Microsoft zal een update rechtstreeks op de Windows Update uitbrengen client om de betrouwbaarheid van Windows Update op Microsoft HoloLens te verbeteren die niet zijn bijgewerkt naar deze nieuwste OS-build..
 • compilatie
  compilatie
 • Deze update verbetert de kwaliteit van de onderhoudsstack, het onderdeel dat Windows Updates installeert. Servicing Stack Updates (SSU's) zorgen ervoor dat u over een sterke en betrouwbare onderhoudsstack beschikt, zodat uw apparaten updates van Microsoft kunnen ontvangen en installeren.
 • Er komen beveiligingsupdates aan voor Microsoft Scripting Engine, Windows Application Platform en Frameworks, Windows Input and Composition, Windows Management, Windows Cloud Infrastructure, Windows Authentication, Windows Fundamentals, Windows Virtualization, Windows-kernel, Windows HTML-platform en Windows opslag- en bestandssystemen.

Bekende problemen

Bouwen
Bouwen
 • Systeem- en gebruikerscertificaten kunnen verloren gaan bij het upgraden van een apparaat van Windows 10, versie 1809 of hoger naar een latere versie van Windows 10. Apparaten worden alleen beïnvloed als ze de nieuwste cumulatieve update (LCU) die op of na 16 september 2020 is uitgebracht al hebt geïnstalleerd en vervolgens gaat upgraden naar een latere versie van Windows 10 vanaf installatiemedia of bron die geen LCU heeft die is uitgebracht op 13 september 2020 of later geïntegreerd. Als u dit probleem op uw apparaat bent tegengekomen, kunt u het oplossen in het verwijderingsvenster door terug te gaan naar uw vorige versie van Windows met behulp van de instructies hier. Het verwijderingsvenster kan 10 of 30 dagen duren, afhankelijk van uw omgevingsinstellingen en de versie waarnaar u een upgrade uitvoert.
 • Als u de Japanse invoermethode-editor (IME) van Microsoft gebruikt om Kanji-tekens in te voeren in een toepassing die automatisch invoer van Furigana-tekens toestaat, krijgt u mogelijk niet de juiste Furigana-tekens. Mogelijk moet u Furigana-tekens handmatig invoeren.
 • Een klein deel van de gebruikers rapporteerde lager dan verwacht prestaties in games na installatie van deze update De meeste gebruikers die door dit probleem worden getroffen, spelen games in de modus Volledig scherm of een venster zonder rand en gebruiken twee of meer monitoren.
 • Na het installeren van deze update kan Dolby Digital 5.1-audio in bepaalde toepassingen met een hoge toon of snerpend geluid worden afgespeeld bij gebruik van bepaalde audioapparaten en Windows-instellingen. Dit probleem doet zich niet voor bij gebruik van stereo.
 • Apparaten met Windows-installaties die zijn gemaakt op basis van aangepaste offline media of een aangepaste ISO-image Microsoft Edge Legacy is mogelijk verwijderd door deze update, maar wordt niet automatisch vervangen door de nieuwe Microsoft Edge. Dit probleem treedt alleen op bij het maken van aangepaste offline media of ISO-images door deze update naar de image te trekken zonder eerst de Standalone Servicing Stack Update (SSU) te installeren die op of na 29 maart 2021 is uitgebracht.

Als je een van de vermelde versies van Windows 10 hebt, kun je de update downloaden door naar het gebruikelijke pad te gaan, dat wil zeggen "Instellingen > Update en beveiliging > Windows Update" of doe het handmatig via deze link.

Populair onderwerp