Mis je het geluid van het opstarten van Windows? In deze video leggen ze de redenen uit om de opstartmuziek van Windows 8 te verwijderen

Inhoudsopgave:

Mis je het geluid van het opstarten van Windows? In deze video leggen ze de redenen uit om de opstartmuziek van Windows 8 te verwijderen
Mis je het geluid van het opstarten van Windows? In deze video leggen ze de redenen uit om de opstartmuziek van Windows 8 te verwijderen
Anonim

Een paar dagen geleden bespraken we in een artikel over die vergeten geluiden die we hoorden bij het gebruik van een pc. Die geluiden van de diskettedrive of zonder verder te gaan, de muziek van Windows elke keer dat het begon. Een geluid dat stierf met de komst van Windows 8 en is nu wanneer we de reden voor zijn verdwijning weten

En het is Jensen Harris, directeur programmabeheer voor het Windows User Experience-team gedurende een groot deel van zijn carrière, die een uitleg gaf waarom onze pc sinds Windows 8 niet klinktop zo'n harmonische manier elke keer dat Windows start.

Een geluid dat is overleden

Geluid
Geluid

Een nieuwtje echode op Windows Central en waarin Harris verwijst naar dat deuntje dat ons vergezelde van Windows 3.1 naar Windows 7 en dat met Windows 8 stierf.

Jensen Harris wijdt een YouTube-video (dit is de link, een volledige uitleg van het verdwijnen van de opstartaudio in Windows Een video van bijna een kwartier duurt waarin hij de oorsprong van computergebruik bespreekt, die in de jaren 70 naar Xerox kwam tot de lancering van Windows 8.

Wat betreft het verwijderen van audio uit Windows, de uitleg is verrassend omdat het niet alleen te maken heeft met optimalisaties en prestatieverbeteringen. De reden voor het verwijderen van de opstartmelodie is dat het geluid vervelend kan zijn (hij heeft het persoonlijk ervaren) toen hij zich realiseerde dat Windows niet zomaar een desktopbesturingssysteem zou zijn in zakelijke omgevingen.

Met een Windows die al aanwezig was in laptops en die tablets of mobiele telefoons zou bereiken, een geluid elke keer dat je een sessie startte, zou nogal een ongemak kunnen zijn En daarom besloten ze om het te elimineren met Windows 8. In feite geeft hij toe dat hij de audio die ze nooit hebben gebruikt, nog steeds bewaart en dat hij deze in de toekomst mogelijk zal onthullen.

Maar in die 15 minuten aan video is dit niet de enige onthulling en zo merkt hij bijvoorbeeld op dat Microsoft in 2008 met de ontwikkeling van Surface begon, ruim voordat we nieuws hadden over de eerste modellen die later op de markt kwamen. Hij merkt zelfs op dat het ontwerp van de startknop en de kleine scheiding meer dan gegronde redenen hadden.

De waarheid is dat Windows 8 onder andere de geschiedenis is ingegaan, het is geen veelgeprezen versie van Windows, omdat het de eerste Windows zonder muziek was die de gebruikers. In feite hebben systemen zoals macOS nog steeds een opstartgeluid. Ben jij een van degenen die verlangen naar dat geluid of geef je de voorkeur aan de stille modus?

Populair onderwerp