Windows Terminal krijgt Quake-modus: met een sneltoets kun je Terminal overal in Windows openen

Inhoudsopgave:

Windows Terminal krijgt Quake-modus: met een sneltoets kun je Terminal overal in Windows openen
Windows Terminal krijgt Quake-modus: met een sneltoets kun je Terminal overal in Windows openen
Anonim

Een van de krachtigste en tegelijkertijd meest onbekende toepassingen van Windows 10 is Terminal. Een applicatie die niet goed bekend is bij conventionele gebruikers, maar die niettemin erg handig is voor veel systeembeheerders, technici en vooral ontwikkelaars.

En in de nasleep van Build 2021 heeft Microsoft wat is er nieuw in Windows Terminal aangekondigd dankzij een nieuwe preview-versie met een nieuwe Quake-modus die het gemakkelijk maakt om overal toegang te krijgen in Windows met een druk op een toets.

Beter toegankelijk

Terminal
Terminal

De opdrachtconsole is een basishulpprogramma in Windows en dus ook in Windows 10. Een tool waarmee je tabbladen kunt openen met verschillende typen terminal, variërend van een Powershell tot een DOS-console.

En nu komt Windows Terminal als voorbeeld met een nieuwe modus die, onder de naam Quake, je in staat stelt om overal een nieuw opdrachtregelvenster te openen binnenin Windows, bedankt naar een sneltoets.

Windows Terminal bereikt versie 1.9 en naast de Quake-modus bevat het ook een volledige instellingenpagina waarmee de gebruiker de achtergrond kan kiezen, de standaardopdrachtregeltool kan wijzigen of een andere gebruikersinterface kan wijzigen opties.

Ook kan Windows Terminal worden ingesteld als de standaard terminalemulator voor Windows. Dit betekent dat alle opdrachtregeltoepassingen kunnen worden gestart via de Windows Terminal-app in plaats van de klassieke opdrachtprompt of PowerShell.

Windows Terminal in de nieuwe versie al voorgeïnstalleerd in preview-builds van Windows 10 en zal deel uitmaken van de grote update die we kennen als Sun Valley, die eraan komt in de herfst. Bovendien kan Windows Terminal worden gedownload van de Microsoft Store.

Windows Terminal

  • Download het op: Microsoft Store
  • Prijs: Gratis
  • Categorie: Productiviteit

Populair onderwerp