Windows 10 ruikt al naar Sun Valley: er komt een nieuw ontwerp voor Taakbeheer en .msi-bestanden

Inhoudsopgave:

Windows 10 ruikt al naar Sun Valley: er komt een nieuw ontwerp voor Taakbeheer en .msi-bestanden
Windows 10 ruikt al naar Sun Valley: er komt een nieuw ontwerp voor Taakbeheer en .msi-bestanden
Anonim

Microsoft blijft kleine hints vrijgeven van wat we kunnen verwachten wanneer Windows 10 Sun Valley arriveert, de update die tegen het einde van het jaar zou moeten verschijnen. En nu kunnen we een nieuwe esthetische verandering zien in een van de tools die in Windows zijn opgenomen, zoals de "Taakbeheer"

Het Amerikaanse bedrijf blijft werken aan het verbeteren van de interface en het standaardiseren van het uiterlijk van zijn besturingssysteem, een van de hangende problemen. En als we al hebben gezien hoe sommige basisgereedschapspictogrammen zijn veranderd of hoe het Start-menu is geretoucheerd, is het nu de beurt aan Taakbeheer.

Een meer zorgvuldige esthetiek

Taakbeheer
Taakbeheer

De "Taakbeheer" is een van de meest populaire tools in Windows. Een hulpprogramma dat is geïntegreerd in het besturingssysteem, waardoor we informatie kunnen verkrijgen over de programma's en processen die op de computer worden uitgevoerd, naast het leveren van de meest gebruikte prestatie-indicatoren op de computer.

Met het nieuwe ontwerp kun je nog steeds een grafisch pictogram zien, maar nu lijkt het genuanceerd met zachtere pasteltinten, volgens de richtlijnen opgelegd door Fluent Design versus de grimmige iconen van vorige generaties.

Nu kan iedereen die deel uitmaakt van het Windows Insider-programma en toegang heeft tot het Dev Channel, zien hoe "Task Manager" de muffe smaak van het verleden verwijdert en zich aanpast naar de esthetiek van de nieuwe iconen met Fluent Design Air.

Dit is de eerste wijziging van anderen die in de komende weken of dagen arriveert, aangezien een wijziging in de Taakplanner en nieuwe pictogrammen voor de configuratiebestanden ook worden verwacht. voor toepassingen.

msi-installatieprogramma
msi-installatieprogramma

Een nieuwe esthetiek die volgt op degene die al te zien is in pictogrammen zoals Foto's, Kaarten en Microsoft 365-applicaties en die, zoals te zien is in de afbeelding hierboven, twee duidelijk gedifferentieerde soorten ontwerp biedt.

Al deze veranderingen maken deel uit van een proces dat in Windows 10, Sun Valley door, een nieuwe look probeert te brengen die ons de herinneringen doet vergeten die er nog over zijn en die ons eraan herinneren ons naar Windows 95, het oude besturingssysteem waarvan de esthetiek nog steeds standhoudt als we een beetje door het lef van Windows 10 duiken.

Populair onderwerp