De Xbox Series X en Series X krijgen ondersteuning voor Dolby Vision om een winnend duo te vormen met Dolby Atmos

Inhoudsopgave:

De Xbox Series X en Series X krijgen ondersteuning voor Dolby Vision om een winnend duo te vormen met Dolby Atmos
De Xbox Series X en Series X krijgen ondersteuning voor Dolby Vision om een winnend duo te vormen met Dolby Atmos
Anonim

Microsoft wil van zijn twee meest recente consoles echte multimediacentra maken en volgens de plannen die ze tijdens de lancering hebben aangekondigd, hebben ze aangekondigd dat zowel de Xbox Series X als de Xbox Series S compatibel worden met het Dolby Vision-beeldverbeteringssysteem

Door Dolby Atmos kunnen beide consoles genieten van objectgebaseerde audio. Een verbetering die, ja, een compatibele tv of audioapparatuur vereist om er het maximale uit te halen. Beide consoles hebben nu ondersteuning voor beide systemen van Dolby Enhancement

Dolby Atmos en nu Dolby Vision

Xbox
Xbox

De aankondiging is gedaan door @majornelson of wat hetzelfde is, Larry Hryb, op zijn Twitter-account en betekent een aanzienlijke verbetering van de kwaliteit van de afbeeldingen die we kunnen verkrijgen. Het is alleen nodig om een televisie te hebben die ondersteuning biedt voor de Dolby Vision-standaard

Met deze upgrade worden zowel de Xbox Series X als de Xbox Series S de enige next-gen consoles die Dolby Vision en Dolby Atmos ondersteunen.

Hoewel ondersteuning voor Dolby Atmos beschikbaar was vanaf de dag van de lancering, is de mogelijkheid om toegang te krijgen tot het Dolby Vision-beeldverbeteringssysteem bijna een half jaar vertraagd. aangekondigd.

Maar dat gezegd hebbende, haast je niet om te kijken of je een update klaar hebt staan voor je console, want de ondersteuning wordt momenteel uitgerold alleen voor degenen die deel uitmaken van de Xbox Insider-programmaop de Alpha Skip Ahead- en Alpha-kanalen.

Met de komst van ondersteuning voor Dolby Vision wint het beeld aan kwaliteit. U krijgt realistischere beelden, met verbeterde helderheid, contrast, kleur en diepte die een verbetering zijn ten opzichte van wat de standaard HDR10-modus biedt.

Als je tot een van de ringen behoort die van deze verbetering kunnen profiteren en je hebt een tv-model op de lijst, kun je de compatibiliteit activeren in het pad "Instellingen > Scherm en geluid > Uitgang van video > Videomodi > Dolby Vision inschakelen"

Populair onderwerp