Microsoft veroorzaakt opnieuw klachten met de nieuwste Patch Tuesday: prestatieproblemen, verlies van certificaten en meer

Inhoudsopgave:

Microsoft veroorzaakt opnieuw klachten met de nieuwste Patch Tuesday: prestatieproblemen, verlies van certificaten en meer
Microsoft veroorzaakt opnieuw klachten met de nieuwste Patch Tuesday: prestatieproblemen, verlies van certificaten en meer
Anonim

Twee dagen geleden lanceerde Microsoft op Patch Tuesday in mei. Een update die kwam om verbeteringen toe te voegen en fouten te corrigeren en die opnieuw tot klachten van gebruikers heeft geleid om te zien hoe terugkeert om bugs en fouten te presenteren op de computers waarop het is geïnstalleerd

Zoals elke tweede dinsdag van de maand, heeft Microsoft Patch Tuesday gerepareerd, waarna het een cumulatieve update uitbrengt voor de stabiele versies van Windows 10. In dit geval ze profiteerden van Windows 10 1909, Windows 10 20H2 en Windows 10 2004En ze vertonen allemaal bugs.

Foutcode 0x800f0922

Lapje
Lapje

Patch Tuesday voor mei komt met patch KB5003173 en na de eerste installaties begonnen we meer te weten te komen over de bugs die door deze update werden veroorzaakt.

Een daarvan is foutcode 0x800f0922 die verschijnt na een poging tot updaten, waarna het updateproces stopt en de patch niet kan worden geïnstalleerd.

Een bug die momenteel niet officieel wordt erkend door Microsoft onder de bugs die deze update kan veroorzaken. Een probleem dat echter een oplossing heeft die is gepubliceerd op Deskmodder.

Volgens Deskmodder komt de fout vaak voor op systemen waar Microsoft Edge eerder is verwijderd om terug te keren naar Edge Legacy Op deze machines stopt het proces bij het installeren van patch KB5003173 het herkennen van het bestaan van de map C:\Program Files (x86)\Microsoft\Edge.

Op dit punt is de oplossing om handmatig te controleren of de map bestaat en, als deze leeg is, deze te verwijderen en te proberen bij te werken vanaf Windows Update.

Problemen met videogames

Degenen die de computer gebruiken om games te spelen worden ook getroffen na het installeren van de nieuwste Patch Tuesday. En deze keer wordt dezelfde storing die al bestond in Patch Tuesday van april herhaald. Microsoft waarschuwde al voor het bestaan van dit probleem:

Deze keer wordt het probleem automatisch opgelost dankzij de Known Issues Rollback (KIR)-functie, hoewel ze waarschuwen dat "het nog enkele uren kan duren om dit te doen, vooral allemaal op apparaten thuis.".

Als je wilt controleren of het is bijgewerkt raden ze aan "je computer van tijd tot tijd opnieuw op te starten om er zeker van te zijn dat het wordt toegepast als het al beschikbaar is".

Verlies van certificaten

Naast de reeds waargenomen bugs, doet zich een ander probleem voor bij het toepassen van deze patch, een bug die de geïnstalleerde certificaten in gevaar brengt, zowel voor gebruiker als voor systeem. En het is dat na het bijwerken van de certificaten ze verloren kunnen gaan. Deze fout, die op de ondersteuningspagina wordt vermeld, is echter moeilijker te veroorzaken:

Om het probleem op te lossen, moeten we teruggaan naar een eerdere versie van Windows 10 en upgraden zodra het probleem is opgelost "in de komende weken".

Populair onderwerp