Hoe Edge te configureren om waar mogelijk het HTTPS-protocol te gebruiken voor veiliger browsen

Inhoudsopgave:

Hoe Edge te configureren om waar mogelijk het HTTPS-protocol te gebruiken voor veiliger browsen
Hoe Edge te configureren om waar mogelijk het HTTPS-protocol te gebruiken voor veiliger browsen
Anonim

Een paar dagen geleden zagen we hoe Microsoft een verbetering in Edge voorbereidde die de beveiliging zou verbeteren door alle pagina's toe te staan die standaard het HTTPS-protocol konden gebruiken. Een optie die al kan worden ingeschakeld in de Canary-versie van de browser van Microsoft.

Als u zich tijdens het browsen zorgen maakt over de veiligheid, het verschil tussen toegang via HTTP of HTTPS zal u zeker bekend voorkomen Een systeem waarmee apparatuur (onze computer, telefoon, tablet… en de rest maakt verbinding met pagina's met behulp van een gecodeerde taal, veilig voor indringers en met een betere beveiliging. Een mogelijkheid die nu beschikbaar is vanaf versie 92 van Edge.

De automatische HTTPS-functie inschakelen

Vijf
Vijf

Als je een van de ontwikkelingsversies van Edge hebt die je via deze link kunt downloaden, kun je nu de automatische configuratie van het HTTPS-protocol in Edge activeren, voorlopig alleen in de Canarische versie. En zoals gewoonlijk zullen we het menu "Vlaggen" moeten gebruiken.

Om het automatische HTTPS-protocol in of uit te schakelen in Edge moeten we een huidige versie hebben die gelijk is aan 92. X. XXX. X. Eenmaal binnen kunnen we het inschakelen door Edge://flags in de adresbalk te typen om toegang te krijgen tot het optiemenu. We kunnen stappen opslaan door edge://flags/edge-automatic-https te typen

Een
Een

Op de een of andere manier gaat het om toegang tot de optie edge-automatic-https en we activeren de optie door het vakje aan te vinken "Enabled". Op dat moment hoeven we de browser alleen opnieuw te starten door te klikken op "Relaunch".

Twee
Twee
Drie
Drie

Met deze optie geactiveerd, gaan we nu naar "Instellingen" en binnen de sectie "Privacy, zoeken en diensten" zoeken in "Beveiliging" de verklaring "Automatisch overschakelen naar veiligere verbindingen met automatische HTTPS" waar we kunnen kiezen tussen twee opties:

  • Overschakelen naar HTTPS alleen op websites die HTTPS ondersteunen
  • Schakel altijd van HTTP naar HTTPS (er kunnen meer verbindingsfouten optreden)
vier
vier

Van nu af aan, bij het typen van een websiteadres zonder protocol, de browser maakt eerst verbinding met de HTTP-versie en vervolgens indien mogelijk doorverwijst naar degene die HTTPS gebruikt, waardoor de beveiliging wordt versterkt. Ze waarschuwen echter al dat als de tweede optie wordt gebruikt, er navigatiefouten kunnen optreden, dus het is interessant om de eerste te activeren.

Populair onderwerp