Windows 10-patch KB5001391 lost ook problemen op met Live Tiles en hoog CPU-gebruik

Inhoudsopgave:

Windows 10-patch KB5001391 lost ook problemen op met Live Tiles en hoog CPU-gebruik
Windows 10-patch KB5001391 lost ook problemen op met Live Tiles en hoog CPU-gebruik
Anonim

Terwijl we wachten op de Windows 10-update voor de maand mei, die Windows 10 May 2021 Update zal heten, gaat Microsoft verder met zijn route op het gebied van updates, de meest recente zijn Builds 19041.964 en 19042.964, twee builds dat onder andere hoog CPU-gebruik repareren

Bedoeld voor Windows 10 op de 20H2-tak en voor Windows 10 2004, deze builds maken gebruik van patch KB5001391 en samen met de bugs die ze oplossen die Microsoft details op de pagina ondersteunen, lijken ze ook het hoge CPU-gebruik op sommige computers aan te pakken.

Een CPU-verbruik nu, redelijker

Middelen
Middelen

Sommige gebruikers klaagden over overmatig CPU-verbruik na het toepassen van de laatste cumulatieve updates, iets dat de prestaties van de machine aantast en, overigens, de gebruikerservaring schaadt.

In die zin en volgens Windows Latest, lijkt het erop dat de Windows 10-update met de KB5001391-patch het probleem van overmatig CPU-verbruik en andere verbeteringen heeft opgelost, hoewel de The de oorsprong van dit probleem lijkt nog steeds niet duidelijk te zijn en in feite vermeldt Microsoft het niet als een van de oplossingen.

Het probleem lijkt een bug te veroorzaken die op zijn beurt een scherpe piek in CPU-gebruik veroorzaakt en crasht. En dit is niet de enige verbetering die het introduceert, want er zijn ook correcties voor de lege tegels in het "Startmenu".

Live Tiles zijn nu zichtbaar

Update
Update

In dit geval zagen sommige gebruikers hoe in het "Startmenu" sommige Live Tiles verschenen zonder inhoud om weer te geven na het updaten met patch KB5001391 in Windows 10 oktober 2021 Update. Een bug veroorzaakt door het verwijderen van de blauwe achtergronden voor de pictogrammen, een wijziging die gevolgen heeft gehad voor de bestanden ms-resource:AppName en ms-resource: appDisplayNameen dat heeft fouten veroorzaakt in zowel eigen applicaties als applicaties van derden.

Als je Windows 10 versie 20H2 en 2004 op je computer hebt geïnstalleerd, kun je controleren of de update beschikbaar is door de gebruikelijke route te volgen. U moet naar "Instellingen" en "Updates" gaan en vervolgens op "Optionele updates bekijken" klikken. De andere optie is om te wachten op Patch Tuesday met de laatste correcties die volgende week, op 11 mei, zouden moeten aankomen.

Populair onderwerp