Browsen wordt veiliger met Edge 92: Microsoft implementeert het HTTPS-protocol voor alle pagina's die dit toestaan

Inhoudsopgave:

Browsen wordt veiliger met Edge 92: Microsoft implementeert het HTTPS-protocol voor alle pagina's die dit toestaan
Browsen wordt veiliger met Edge 92: Microsoft implementeert het HTTPS-protocol voor alle pagina's die dit toestaan
Anonim

Microsoft Edge blijft verbeteringen voorbereiden die in toekomstige versies van Edge zullen komen en heeft nu aangekondigd dat ze vanaf Edge 92 de mogelijkheid zullen introduceren de browser om gebruikers automatisch om te leiden naar een beveiligde HTTPS-verbinding bij het bezoeken van een webpagina die het HTTP-protocol gebruikt.

De verbetering is bedoeld om te worden geïmplementeerd met de algemene versie van Edge op nummer 92, een build die ergens in juli moet worden uitgebracht en je kunt het al testen op de Channel Canarydie via deze link kan worden gedownload.

Veiliger browsen

Kant
Kant

Om onszelf in context te plaatsen, die vier letters, "HTTP" staan voor "Hyper Text Transport Protocol", wat betekent dat het een taal is voor het uitwisselen van informatie tussen servers en klanten op het netwerk. Het toevoegen van de letter "S" aan het einde is gerelateerd aan het Engelse woord "secure". Pagina's die beginnen met https:// zijn daarom pagina's die normale taal gebruiken, wat mogelijk niet veilig is.

In plaats daarvan, wanneer een webpagina gebruikmaakt van het "HTTPS"-protocol, uw computer is verbonden met een pagina die in een versleutelde taal met u spreekt, bewijs van indringers en met meer veiligheid.

En dat is wat de nieuwe optie wil voorkomen zal Edge-gebruikers in staat stellen om over te schakelen van "HTTP" naar "HTTPS" op websites die het protocol al veiliger kunnen ondersteunen. Bovendien kunnen gebruikers de browser zo configureren dat alle verbindingen naar HTTPS worden bijgewerkt als het standaardprotocol voor internetcommunicatie.

Met behulp van het HTTP-protocol zijn verbindingen niet versleuteld en kan een aanvaller de gegevens die we tijdens het browsen verzenden in handen krijgen, waaronder wachtwoorden, bankgegevens en andere vertrouwelijke informatie.

Dit beschermt gebruikers tijdens het browsen tegen man-in-the-middle (MITM)-aanvallen die ertoe kunnen leiden dat een aanvaller toegang krijgt tot de gegevens die we uitwisselen wanneer we op het net surfen via niet-versleutelde

Deze wijziging is al actief in Chrome (die net als Edge is gebaseerd op Chromium) vanaf versie 90, een browser die standaard al HTTPS gebruikt bij het openen van webpagina's met deze mogelijkheid. Iets soortgelijks gebeurt met Firefox 83, waar Mozilla ook een modus voor alleen HTTPS heeft toegevoegd.

Populair onderwerp