Windows-apparaten bereiken al 1,3 miljard: Microsoft kondigt sterke groei aan tijdens pandemie

Inhoudsopgave:

Windows-apparaten bereiken al 1,3 miljard: Microsoft kondigt sterke groei aan tijdens pandemie
Windows-apparaten bereiken al 1,3 miljard: Microsoft kondigt sterke groei aan tijdens pandemie
Anonim

Microsoft heeft een nieuw record bereikt voor het aantal Windows-gebruikers. In een jaar dat werd gekenmerkt door de pandemie, is het in Redmond gevestigde bedrijf erin geslaagd om 300 miljoen gebruikers te winnen, waardoor het aantal computers met het Windows-besturingssysteem op 1.300 miljoen komt.

Je moet niet vergeten dat in maart 2020, bijna een jaar geleden, Microsoft aankondigde dat het 1 miljard actieve gebruikers had bereikt, en nu, in slechts één jaar, is dat cijfer is gestegen met bijna een derde van het totaal dat Microsoft dient om te blijven pronken met spierkracht.

Groei tijdens de pandemie

Pandemie
Pandemie

Na deze sterke stijging, het lijkt erop dat het duidelijk is dat er sprake is van een pandemie, een periode waarin veel mensen, hetzij door telewerken of voor vrije tijd, aangemoedigd om nieuwe apparatuur aan te schaffen of de apparatuur die ze al in huis hadden te vervangen. Het lijkt erop dat de pc-markt niet is getroffen door het tekort aan chips.

We moeten niet vergeten dat Microsoft in maart 2019 800 miljoen gebruikers bereikte, een cijfer dat een jaar later de verwachte 1.000 miljoen bereikte. Het kostte een jaar om 200 miljoen gebruikers te krijgen, aantal dat ze het afgelopen jaar hebben verpulverd.

Op hun beurt stegen de Windows OEM-inkomsten met 10% tijdens het kwartaal, grotendeels dankzij een hoger verbruik. En voor dit kwartaal is de omzet van Windows OEM met 44% gestegen ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Deze studie omvat het omvat alle soorten apparaten met een versie van Windows, ongeacht het type, zodat we kunnen praten over desktopcomputers, laptops, tablets, Windows telefoons, gameconsoles, Surface Hub-conferentiesystemen, HoloLens augmented reality-brillen of Internet of Things (IoT)-apparaten.

In de winstaankondiging van het fiscale derde kwartaal, 21-27 april, kondigde Microsoft aan dat het 41,7 miljard dollar aan inkomsten had bereikt voor het kwartaalVan deze inkomsten kwam $1,5 miljard uit de Oppervlaktebereik in het kwartaal, een stijging van 12% ten opzichte van het kwartaal van vorig jaar.

Populair onderwerp