Task Manager zal Edge-processen onafhankelijk tonen met de komst van Sun Valley

Inhoudsopgave:

Task Manager zal Edge-processen onafhankelijk tonen met de komst van Sun Valley
Task Manager zal Edge-processen onafhankelijk tonen met de komst van Sun Valley
Anonim

Taakbeheer is opnieuw de hoofdrolspeler en als we een paar dagen geleden zagen hoe het verbeterde met de komst van de Eco-modus, is het nu tijd om te praten over de integratie met de nieuwe Microsoft Edgegebaseerd op Chromium dat zal plaatsvinden met de komst van Sun Valley.

Het doel van deze verbetering is om gebruikers te helpen onderscheid te maken tussen de verschillende processen die plaatsvinden binnen Edge. Iets wat te wijten is aan de multi-threaded architectuur in de browser, wat resulteert in een groot aantal processen.

Processen zijn nu transparant

Kant
Kant

Het doel van multi-threaded architectuur is om browserprocessen te isoleren zodat ze de veiligheid en betrouwbaarheid kunnen verbeteren. Bovendien is het met dit systeem toegestaan dat hoewel een tabblad fouten kan bevatten, deze in andere tabbladen probleemloos worden uitgevoerd. Het is het positieve, maar in ruil daarvoor kunnen gebruikers geen concrete kennis hebben over welke bronnen en hoe de browser ze gebruikt

Dit is de reden waarom Microsoft van plan is wijzigingen aan te brengen in Windows "Taakbeheer" met de Sun Valley-update. Het gaat erom te weten hoe Edge middelen gebruikt bij de verschillende taken en deze transparanter te maken voor gebruikers.

Om dit te bereiken zal de "Taakmanager" een gedetailleerd overzicht geven van de lopende processen van de browserDe schermafbeelding die ze van Windows Latest kregen, toont de browserprocessen, de GPU, het vergrendelingspaneelproces, het hulpprogramma (add-on) proces, de extensieprocessen en de servicenaam.

Met de nieuwe "Taakbeheer"-configuratie, als we op Edge klikken, hebben we toegang tot de verschillende browserprocessen. U kunt het hoofdproces uitbreiden om de andere elementen te zien waaruit het bestaat.

Het is de methode die is ontworpen om te weten hoe Edge systeembronnen gebruikt, vooral in omstandigheden waarin een abnormale werking van de toepassing wordt ervaren.

Populair onderwerp