Eco Mode komt naar Windows Taakbeheer: Microsoft spreekt over een responsverbetering tot 76%

Inhoudsopgave:

Eco Mode komt naar Windows Taakbeheer: Microsoft spreekt over een responsverbetering tot 76%
Eco Mode komt naar Windows Taakbeheer: Microsoft spreekt over een responsverbetering tot 76%
Anonim

Microsoft heeft Build 21364 uitgebracht en een van de tools die profiteerde van deze update was de "Windows 10 Task Manager", een hulpprogramma dat ze met deze proefversie zien als Een tool arriveert dus dat het systeem minder bronnen verbruikt zonder het sluiten van applicaties die "Eco Mode" worden genoemd, geforceerd te sluiten.

"Taakbeheer" is een toepassing die is ingebouwd in Windows-besturingssystemen die al sinds het begin bestaat. Een hulpprogramma waarmee we informatie kunnen verkrijgen over de programma's en processen die op de computer worden uitgevoerd.

Verbetert tussen 14% en 76%

Eco-modus
Eco-modus

De "Task Manager", naast het verstrekken van de meest gebruikte prestatie-indicatoren op de computer, kan worden gebruikt om de prestaties van de computer te controleren, informatie verkrijgen over de status van de programma's die zijn running, naast de mogelijkheid om acties op hen uit te voeren, zoals het afdwingen van hun voltooiing indien nodig op elk moment. Bovendien biedt de taakbeheerder toegang tot grafieken en gegevens over CPU en geheugengebruik. Dit percentage zou ons vertellen wat de totale capaciteit van onze processor is en welk percentage we gebruiken.

Dit is absoluut een belangrijk onderdeel van het besturingssysteem. Een tool die nu een nieuwe functionaliteit krijgt: een nieuwe optie om het gebruik van systeembronnen te verminderen die ze "Eco Mode" zijn gaan noemen.

Met "Eco Mode" identificeert "Task Manager" resource-intensieve applicaties en biedt de gebruiker een optie om overmatig CPU-verbruik en RAM te verminderen Een handige functie, omdat het het verbruik kan optimaliseren in het geval van apps die plotseling omhoog schieten in het gebruik van RAM of CPU, waardoor ze ook niet hoeven te worden gesloten.

Om de Eco-modus in te schakelen voor processen die te veel stroom verbruiken, gaat u naar het "Processen" tabblad van "Taakbeheer"en klik met de rechtermuisknop op een proces. Klik nu uit de opties op "Echo Mode" in het contextmenu om de beperking toe te passen. Op dat moment zou de statuskolom op het tabblad Processen de Eco-modus voor het proces moeten weergeven.

Upgraden met Eco-modus
Upgraden met Eco-modus

Volgens Microsoft laat de implementatie van "Eco Mode" zien dat de CPU-werklast is verminderd, verbetert de reactiesnelheid van het systeem met tussen de 14% en 76%.

Populair onderwerp