Microsofts oorlog met updates gaat door: Patch Tuesday van april mislukt ook met DNS en koptelefoon

Inhoudsopgave:

Microsofts oorlog met updates gaat door: Patch Tuesday van april mislukt ook met DNS en koptelefoon
Microsofts oorlog met updates gaat door: Patch Tuesday van april mislukt ook met DNS en koptelefoon
Anonim

Een week geleden zagen we hoe klachten over Windows 10 en Patch Tuesday van april verschenen. Prestatieproblemen, profielen en zelfs het verschijnen van blauwe schermen die nu het vervolg zien wanneer nieuwe bugs verschijnen die gebruikers rapporteren

Microsoft's beproeving gaat verder met updates en patch KB5001330 zou niet minder zijn Geassocieerd met builds 19041.928 en 19042.928 voor Windows 10 in respectievelijk branch 20H2 en 2004. Nieuwe klachten verschijnen nu met betrekking tot storingen wanneer een Windows Mixed Reality-headset is aangesloten of is gekoppeld aan DNS.

Fouten met DNS en gedeelde mappen

Netwerkmappen
Netwerkmappen

Dit is een update die is gericht op het corrigeren van de bugs bij het afdrukken die zijn gegenereerd met de update van maart en toch veroorzaakt het nieuwe. Zoals gemeld in Windows Latest, klagen sommige gebruikers over storingen in verband met toegang tot een gedeelde netwerkmap, vooral in het geval van zakelijke klanten.

In dit geval treedt het probleem op wanneer u probeert toegang te krijgen tot een gedeelde netwerkmap. Volgens Dentrix is het beleid "Link Layer Multicast Name Resolution" (LLMNR) meestal standaard ingeschakeld op alle Windows 10-installaties, maar sommige gebruikers schakelen het handmatig uit om de netwerkkwaliteit te verbeteren

In dit geval om mogelijke problemen met DNS en gedeelde mappen op te lossen, moeten gebruikers het LLMNR-beleid opnieuw inschakelen of wachten op de volgende update.

Mixed Reality-headsetproblemen

mislukt
mislukt

Een ander probleem treft gebruikers die proberen te updaten wanneer ze een Windows Mixed Reality-headset hebben aangesloten, zodat ze patch KB5001330 niet kunnen installeren.

Een bug die volgens Microsoft kan optreden als Windows Update na de laatste update nog steeds in een slechte staat verkeert. In sommige gevallen beweren ze dat het proces kan worden opgelost door Feature on Demand (Feature on Demand of FOD) voor HoloLens of Mixed Reality te verwijderen.

Als u de foutmelding 0x8007000d krijgt wanneer u probeert de KB5001330-patch te installeren, u kunt proberen uw headset te verwijderen en de volgende opdracht uitvoeren op de opdrachtprompt.

Voor nu is er op de ondersteuningspagina geen verwijzing naar deze bugs en zoals bij andere gelegenheden, moeten we wachten of de installatie ongedaan maken.

En het is dat als je de update al hebt gedownload en je een van deze bugs tegenkomt, je ze op de meest radicale manier kunt elimineren en die we al bij andere gelegenheden hebben gezien, als je computer is getroffen bij elk van deze problemen is een effectieve oplossing om de update te verwijderen die de fouten veroorzaakt: een proces dat de route volgt "Instellingen","Update en beveiliging" en klik daarbinnen op "Bekijk updategeschiedenis" De volgende stap is om de optie "Updates verwijderen" te gebruiken door te markeren de bijbehorende update en klik vervolgens op de knop "Verwijderen" En als je nog niet hebt bijgewerkt en je bent niet zeker van deze klachten, kun je de update tijdelijk pauzeren.

Populair onderwerp